Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvo Španjolska

Hrvatska saznala potencijalnog protivnika u finalu Svjetskog prvenstva

Polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva Španjolska - Hrvatska igra se od 19:30 u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras svlada Španjolsku u polufinalnom ogledu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, u finalu će zaigrati protiv Italije.

U prvom polufinalnom susretu Talijani su pobijedili Grčku s 11:10 i tako su, po prvi put u povijesti na dva uzastopna svjetska prvenstva, došli do finala, a u nedjelju će se po sedmi put boriti za naslov svjetskog prvaka.

Strijelce talijanske reprezentacije predvodio je Vincenzo Dolce sa tri pogotka, a po dva su postigli Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti. Za Grke je tri gola postigao Angelos Vlachopoulos.

gol expired Hrvatska bez finala u Budimpešti: Barakude teško potopljene od Španjolske, preostaje borba za broncu divider

Odlučujućim se pokazao početak zadnje četvrtine, kad su Talijani golovima Presciuttija i Dolcea poveli sa 9:6. Grci su se uspjeli približiti dvaput na gol zaostatka, a kad je 58 sekundi prije kraja Di Fulvio pogodio za 11-9 pobjednik je bio odlučen.

Prije tri godine u Južnoj Koreji Talijani su po četvrti put u povijesti osvojili naslov svjetskih prvaka pobijedivši u finalu Španjolsku sa 10:5.

Finalna utakmica Svjetskog prvenstva igra se u nedjelju, 3. srpnja od 20 sati, dok je utakmica za treće mjesto na rasporedu istog dana, ali u ranijem terminu od 14:30.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider