Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
FINAL FOUR U KÖLNU

Hrvatska ovog vikenda dobiva novog pobjednika rukometne Lige prvaka

Svaki sudionik Final Foura rukometne Lige prvaka ima po jednog Hrvata u svojim redovima.

Luka Cindrić (Foto: Afp)

Ispred nas je vikend kad ćemo dobiti novog klupskog prvaka Europe u rukometu. Zapravo, ne nužno novog, budući da na turniru četiri najbolje momčadi nastupa i prošlogodišnji prvak. 

Ono što je svakako zanimljivo je da će Hrvatska još jednom dobiti igrača s najvrjednijom klupskom rukometnom titulom. Naime, sva četiri kluba sudionika imaju hrvatskog rukometaša u svojim redovima. I niti jedan tamo nije tek prolaznik nego su svi itekako bitni članovi momčadi.

Cindrić brani prošlogodišnju titulu

U redovima branitelja naslova Barcelone nastupa Luka Cindrić. On ove sezone nije toliko efikasan u Ligi prvaka kao nekih ranijih te je do sada postigao tek 27 pogodaka, no nema sumnje da će na završnom turniru u Kölnu biti jedan od glavnih faktora Blaugrane.

Barcelone će u polufinalu igrati protiv THW Kiela, koji će ostanak bez titule prvaka Njemačke pokušati nadomjestiti novom europskom titulom, istom koju su osvojiti prije dvije godine. Tada im je jedan od ključnih igrača bio Domagoj Duvnjak, od kojeg se puno očekuje i ove godine. Kapetan hrvatske reprezentacije ove sezone postigao je 44 pogotka uz već standardan ogroman doprinos u obrani.

U redovima Kielcea igrat će Igor Karačić. Ove sezone on je također sjajan s 44 pogotka i velikim brojem asistencija te je nerijetko glavni ili ključni igrač Poljaka.

Kielce će svoje mjesto u finalnoj utakmici tražiti preko mađarskog Veszprema, u čijim redovima igra Manuel Štrlek. I dalje je on ponajbolji igrač mađarskog velikana, a ove sezone Lige prvaka upisao je 68 pogodaka. Veszprem je također ostao bez ligaškog naslova i to u pravoj drami.

Očaj igrača Veszprema VIDEO Neviđena sportska drama: Prvenstvo odlučeno u posljednjoj sekundi, jedan Hrvat slavi, drugi tuguje divider

Jedan će se pridružiti Čupiću

Sve u svemu, velike su šanse da Ivan Čupić više neće biti jedini rukometaš s tri titule europskog prvaka te ujedno naravno i jedini Hrvat otkako se igra Final four u Kölnu. Do sada su dvije osvajali Duvnjak, Karačić i Cindrić, tako da je šansa od 75% da će mu se jedan pridružiti.

Što se tiče Štrkela, on za sada ima jednu, 2016. s Kielceom, ali igra u klubu koji žudi za naslovom. Naime, Veszprem je klub s najviše nastupa u finalu ili na Final four, a da naslov nikad nisu osvojili. Četiri puta gubili su finalni, a pet puta polufinalni ogled.

Je li ovo ta godina ili će prvak postati jedan od ranijih osvajača, saznat ćemo u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider