Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pet dana prije starta

Hrvatska ostala bez jedne od svojih najvećih turističkih promidžbi - Tour of Croatia

Protekle četiri godine na ekrane 180 zemalja diljem svijeta stizala je slika najboljih svjetskih biciklista u obilasku hrvatskih prirodnih ljepota. No ove godine Tour of Croatia - neće se održati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nažalost, financijska konstrukcija nije bila na vrijeme u potpunosti potvrđena od strane nekih sponzora te je projekt kao takav bilo nužno otkazati u posljednjoj fazi pripreme", stoji u pismenoj objavi za medije direktora utrke Tour of Croatia Ivana Črnjarića.

Točnije, utrka je otkazana samo pet dana prije nego je trebala startati. Za detaljnije objašnjenje zašto je ove godine neće biti, pitali smo direktora Ivana Črnjarića, no on za kamere nije bio raspoložen.

Neslavan je ovo kraj višemjesečne trakavice između sadašnjeg i bivšeg direktora utrke. Naime, Vladimir Miholjević, čija je tvrtka protekle četiri godine iznimno uspješno organizirala Tour of Croatia, izgubio je to pravo nakon što je njegov dotadašnji direktor marketinga - Črnjarić, prema Miholjevićevim riječima, protupravno zaštitio logo i naziv utrke.

"Radi se o organizatoru bez iskustva u organizaciji sportskih evenata, u petom mjesecu doregistriranom kao tvrtka za sportsku djelatnost. A inače bazna djelatnost tvrtke koja to želi organizirati je produkcija i modni dizajn", izjavio je bivši direktor utrke Vladimir Miholjević pred kraj prošle godine, točnije 22.12.2018.

Črnjarić je tada uvjeravao:

"Apsolutno sve spremno je za Tour of Coratia, utrka će se održati od 22. – 28. travnja, šest etapa i šest dana diljem cijele Hrvatske."

I na kraju pojeo vuk magare, a Hrvatska ostala bez jedne od svojih najvećih turističkih promidžbi. Iz biciklističkog saveza izrazili su žaljenje ovakvim ishodom, uz dodatak da u ovom slučaju nisu birali između posvađanih strana, već ih pokušali pomiriti.

"Moramo priznati da smo mi kao Savez pokušali intervenirati i pomiriti na neki način dva bivša partnera koji su se razdvojili i pokušali ih nagovoriti da i dalje zajedno ostanu u tom projektu, ali nažalost obostranog sluha kod bivših partnera nije bilo. Ja se nadam da nismo izgubili utrku, gledam na to pozitivno i vjerujem da će ta trka biti održana iduće godine", rekao je predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza Tomislav Zadro.

Ostaje samo pitanje pod čijom organizacijom. Jer bivši direktor Miholjević svoje je znanje i iskustvo uložio u organizaciju nove utrke CRO RACE u listopadu, koju smatra jedinim legitimnim - nasljednikom Toura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider