Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pokorili konkurenciju

Hrvatska obitelj koju možemo nazvati pravim sportskim čudom: ''Mislim da to nikad nije viđeno''

Obitelj Šačić iz Sesveta može se nazvati jednim pravim božićnim sportskim čudom, jer se može pohvaliti s čak tri državna prvaka u hrvanju.

Braća Šačić iz Sesveta (GOL.hr)

I ne bi to ništa bilo čudno da nije riječ o trojici braće! Da, dobro ste čuli - u studenom su Luka, Filip i Fran pokorili konkurenciju na prvenstvu Hrvatske - svaki u svojoj kategoriji.

"Mislim da to nikad nije viđeno u jednom sportu, da su tri brata u istoj godini tri seniorska prvaka države. Tajna je u jedna velika ljubav prema sportu i prema hrvanju, ne samo njih kao sportaša nego i njihovih roditelja", izjavio je trener i predsjednik kluba "Sesvetski Kraljevac" Dinko Kremić.

Pa krenimo od najstarijeg. 25-godišnjem Luki je ovo četvrti uzastopni naslov prvaka države. No ono što fascinira kod ovog magistra kineziologije činjenica je da posljednjih šest godina radi kao trener i da većinu vremena u dvorani potroši na podučavanje najmlađih.

"Hrvanje odrađujem koliko mogu, više sam se posvetio djeci i njihovim treninzima. I tu očekujem bar par reprezentativaca. Ako ću ih uspjeti izbaciti, to bi mi bilo jako, jako drago", rekao je Luka Šačić, prvak Hrvatske u kategoriji do 65 kilograma.

Po starosti srednji brat po talentu je prvi. Filip je 23-godišnji hrvatski reprezentativac s brojnim zapaženim rezultatima iza sebe. No nedostajalo je i nešto sreće pa je tako na tri svjetska prvenstva završavao peti. No njegov san su ionako Olimpijske igre, i pritom ne mislimo samo na plasman.

"Meni je čak cilj osvojiti zlato na Olimpijskim igrama, pucam onako na najviše. Tako da ću se truditi i probati otići ako ne u Tokio, onda u Las Vegas 2024.", rekao je Filip Šačić, prvak Hrvatske u kategoriji do 79 kilograma.

Najmlađi Šačić još je junior, ali 19-godišnjeg Frana to nije spriječilo da na seniorskom prvenstvu države uzme zlato u svojoj kategoriji. Braća su mu, kaže, najveća motivacija.

"Motivacija mi je svaka njihova medalja, svaki trening, svaka borba me motivira da budem još bolji, još jači i da imam što bolje uspjehe. S njima dvojicom mislim da možemo sva trojica napredovati jako puno", mišljenja je Fran Šačić, prvak Hrvatske u kategoriji do 70 kilograma.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider