Hrvatska je, još jednom u pomlađenom sastavu i bez najvećih zvijezda poput Ivana Balića, u porečkoj dvorani Žatika pobijedila Litvu 34-26 (19-13). Odabranici izbornika Slavka Goluže nisu imali baš nikakvih problema u kontroli rezultata od početka od kraja, iako valja podsjetiti da je Litva dosta namučila našu reprezentaciju u Viljnusu. Tada je Hrvatska teško pobijedila s 21-19.

U ovoj utakmici je Ivan Čupić bio najbolji strijelac Hrvatske s devet pogodaka iz 10 pokušaja. Raspoloženi strijelci bili su i Drago Vuković i Domagoj Duvnjak, obojica su postigli po osam golova. Litvu je predvodio Malašinskas sa sedam golova.

Uz Hrvatsku, koja je osvojila maksimalnih 12 bodova, plasman na EP u Srbiji, od 15. do 29. siječnja iduće godine, iz skupine 2 je izborila i Španjolska, koja je u nedjelju kao domaćin pobijedila Rumunjsku sa 36-23, te je na kraju prikupila 8 bodova. Litva je treća s 4 boda, a posljednji Rumunji nisu osvojili niti jedan bod.

Dodajmo kako je, uz Hrvatsku, samo još jedna selekcija završila ove kvalifikacije s maksimalnih 12 bodova, i to Mađarska u skupini 1.

Inače, uz domaćina Srbiju i branitelja naslova prvaka Europe Francusku, plasman na Europsko prvenstvo su kroz sedam kvalifikacijskih skupina izborili Mađarska, Makedonija, Hrvatska, Španjolska, Poljska, Slovenija, Slovačka, Švedska, Njemačka, Island, Norveška, Češka, Danska i Rusija.

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo bit će održan u srijedu, 15. lipnja.

Rukomet, kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina 2:

Hrvatska - Litva 34-26
Španjolska - Rumunjska 36-23

Redoslijed: 1. Hrvatska 12, 2. Španjolska 8, 3. Litva 4, 4. Rumunjska 0.