Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Euro pred vratima

Hrvatska lovi zlato i Olimpijske igre u Tokiju, četvrtfinale najvažnije: "Nevjerojatno teška utakmica"

Europsko prvenstvo u Budimpešti je pred vratima, a hrvatski vaterpolisti završne pripreme odrađuju u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega osam dana preostalo je do početka Europskog prvenstva u vaterpolu. Hrvatska reprezentacija u Budimpešti se nada osigurati kartu za Olimpijske igre, ali i uzeti još jednu medalju. Po mogućnosti onu zlatnog sjaja.

Odbrojavanje u tijeku. Europsko prvenstvo u Budimpešti je pred vratima, a hrvatski vaterpolisti završne pripreme odrađuju u Zagrebu.
Startali su prije nešto više od tri tjedna, desetodnevnom turnejom u Australiji. Tri utakmice, tri pobjede protiv domaćina.

Izbornik Ivica Tucak:

"Dobro odrađena turneja, točno ono što smo željeli mi smo u Australiji dobili. Prije svega moram napomenuti da smo imali fantastične uvjete za rad, i teretanu i bazen, tri fenomenalne trening utakmice s protivnikom koji je izuzetno jak."

Uslijedio je poraz od Srbije u Beogradu, u susretu Svjetske lige. Reklo bi se, dobrodošao poraz.

"Neke stvari u toj utakmici uistinu nisu bile dobre i evo zabavljamo se s njima ovih dana."

A ovih dana Barakudama društvo pravi ruska reprezentacija. S kojom sutra slijedi i završna provjera.

Europsko prvenstvo započinje 14. siječnja, a Hrvatsku u skupini čekaju Njemačka, Crna Gora i Slovačka. Prvo mjesto donosi direktni plasman u četvrtfinale, gdje bi nas mogao čekati možda i ključni dvoboj turnira.

"Četvrtfinalna utakmica je uvijek najvažnija, mi nekako po nekakvom rasporedu otprilike znamo da bi to trebala biti Italija ili Grčka. Nevjerojatno teška utakmica, možda i najteža, i jedna i druga", kaže Tucak.

Hrvatska još nije osigurala nastup na Olimpijskim igrama, ali jedan od najiskusnijih reprezentativaca Maro Joković odbacuje priče o pritisku i opterećenju.

"S takvim pritiskom nema smisla ići na prvenstvo, nego ga se treba nekako riješiti na tom mentalnom polju. I bez obzira na to, mislim da će to biti jedan turnir kao i svaki drugi."

I neka bude kao onaj na istom mjestu 2017. godine. Tada su Barakude u Budimpešti osvojile svjetsko zlato, sada im želimo da pokore Europu i na najbolji način izbore vizu za Tokio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider