Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Hrvatska i Mađarska domaćini EP rukometašica 2014.!

Hrvatska i Mađarska bit će domaćini Europskog prvenstva rukometašica 2014. godine, odlučila je u subotu Europska rukometna federacija (EHF)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su se prije lanjskog kongresa EHF-a u Danskoj povukli svi kandidati, raspisan je novi natječaj, a valjane su do kraja ostale samo zajednička hrvatsko-mađarska, te samostalna turska kandidatura. Nakon što su predstavnici EHF-a bili u inspekciji u svim zemljama i predali izvještaj Izvršnom odboru, donesena je odluka da se domaćinstvo EP-a dodijeli Hrvatskoj i Mađarskoj.

''Detaljno smo analizirali sve aspekte kandidatura i mogu reći da očekujemo sjajno prvenstvo u zemljama koje su iskusni organizatori. Očekujemo i vrlo pozitivan utjecaj na ženski rukomet u ovom zemljama koje imaju dugačku rukometnu tradiciju'', izjavio je Tor Lian, predsjednik EHF-a.

EP će se održati od 7. do 21. prosinca 2014. u Györu i Debrecenu, te Varaždinu i Zagrebu, a završnica bi se trebala igrati u Budimpešti.

Hrvatska je, podsjetimo, 2003. bila domaćin Svjetskog prvenstva rukometašica. Tri godine ranije je organizirala EP rukometaša, a 2009. i svjetsku smotru u muškoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider