Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tri velesile se prijavile

Hrvatska dobila Svjetsko prvenstvo u rukometu: Poznati svi gradovi domaćini

Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučio je IHF u petak u Kairu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će peti put u povijesti ugostiti jedno veliko natjecanje rukometaša. Zajedno s Danskom i Norveškom naša će zemlja ugostiti Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

Hrvatska će imati veliku ulogu u domaćinstvu. Kod nas će se igrati četiri skupine prvog kruga, dvije skupine drugog kruga, dvije utakmice četvrtfinala te jedno polufinale. Sve ostalo igrat će se na sjeveru Europe, s tim da će norveška prijestolnica Oslo biti poprište odigravanja utakmice za treće mjesto i finala.

Poznati gradovi domaćini

Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik bit će gradovi domaćini u Hrvatskoj. Svi osim Dubrovnika imaju relativno nove dvorane koje su već bile domaćini velikih natjecanja.

Potreba za tolikim brojem gradova (u Danskoj će se igrati u Kopenhagenu i Herningu, a u Norveškoj u Trondheimu, Stavangeru, Drammenu i Oslu) postoji zbog činjenice da će to biti treće Svjetsko prvenstvo zaredom na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije.

Egipat 2021. te Poljska i Švedska 2023. bit će svjetska prvenstva u tom proširenom izdanju, s 32 ekipe.

''Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo. To je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka zemlja, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da će Hrvatska ponovno biti sjajan domaćin kao što je to bilo 2003. i 2009. godine kada smo organizirali najprije žensko, a zatim i muško prvenstvo. Misao vodilja, koju smo ponudili i promovirali tijekom kampanje, je vratiti djecu u dvorane, omogućiti im da se bave sportom, a posebno rukometom. IHF je to prepoznao i odao nam priznanje za tu ideju. Mi ćemo na tome raditi jako puno sljedećih godina'', rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

To je peti put da će Hrvatska biti domaćin jednog velikog rukometnog natjecanja. Dosad se igralo Europsko prvenstvo (2000.), Svjetsko prvenstvo za rukometašice (2003.), Svjetsko prvenstvo u rukometu (2009.) i Europsko rukometno prvenstvo (2018.).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider