Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neki novi klinci

Hrvatska bez najboljeg igrača na SP u Beograd, prva utakmica protiv Srbije

Zbog ozljede, najbolji hrvatski reprezentativac Borna Rendulić neće zaigrati u Beogradu, ali će se po prvi puta reprezentaciji priključiti Shaone Morrisonn.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu završila je s pripremama i u ponedjeljak, 8. travnja krenula u Beograd na IIHF Svjetsko prvenstvo divizije II, grupe A. Uz Hrvatsku, na prvenstvu nastupaju Australija, Španjolska, Belgija, Kina i Srbija.

Pobjednik će izboriti plasman u viši rang natjecanja, Diviziju I B, dok zadnji seli u Diviziju II B.
Hrvatska, koju vodi glavni trener Enio Sacilotto, tijekom priprema je odigrala dvije utakmice sa slovačkim klubom HC Topolčany. U prvom susretu slavili su Slovaci sa 7-5, a u drugom je slavila Hrvatska rezultatom 9-7.

Zbog ozljede, najbolji hrvatski reprezentativac Borna Rendulić neće zaigrati u Beogradu, ali će se po prvi puta reprezentaciji priključiti Shaone Morrisonn. Tomislav Zanoški koji već godinama brani hrvatske boje, također će zaigrati za reprezentaciju u Beogradu.

Ove godine reprezentacija je pomlađena novim imenima u kojoj za seniorsku vrstu po prvi puta igraju Dominic Rene Čanić, najbolji igrač U20 reprezentacije, Leon Hergešić Adamović, najkorisniji igrač doigravanja prvenstva Hrvatske, a debitanti su i Luka Kramarić te Sven Paulović.

Prvu utakmicu Hrvatska igra u utorak, 9. travnja s domaćinima u 20:30 sati. U 2. kolu hrvatski 'oklopnici' će igrati u srijedu u 16.30 protiv Kine, zatim slijedi ogled protiv Belgije u petak, 12. travnja u 13.00 sati. Sa Španjolskom igram u subotu u 16.30 sati, a zadnje kolo je 15. travnja protiv Australije u 13 sati.

POPIS IGRAČA:

VRATARI: Vilim Rosandić, Leon Hergešić Adamović, Vito Nikolić

BRANIČI: Shaone Morrisonn, Marko Tadić, Domen Vedlin, Luka Kramarić, Jan Smolec, Bruno Kegalj, Fran Srketić,

NAPADAČI: Dominik Kanaet, Tomislav Zanoški, Marko Šakić, Dominic Rene Čanić, Luka Mikulić, Ivan Janković, Bruno Fičur, Sven Paulović, Tadija Mirić, Mario Novak, Filip Jarčov, Luka Jarčov, Jan Novotny

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider