Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NEKA NOVA HRVATSKA

VIDEO Hrvatska za kraj razbila i Alžir te poslala poruku pred OI u Parizu

Hrvatska rukometna reprezentacija lako se obračunala s Alžirom.

Hrvatski rukometaši pobjedama su protiv izravnih rivala Austrije i Njemačke riješili pitanje plasmana na Olimpijske igre već u prva dva kola, a za kraj su u Hannoveru slavili i protiv najslabije momčadi na turniru, Alžira rezultatom 34-22.

Hrvatska je s tri uvjerljive pobjede u koljevci rukometa Njemačkoj na određeni način poslala poruku protivnicima pred Olimpijske igre u Parizu. Ova momčad predvođena novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom očito može izgledati jako dobro.

Sigurdsson napravio promjene

Kako se Hrvatska već ranije plasirala na OI i utakmica je bila posve rezultatski nevažna, izbornik Dagur Sigurdsson je odlučio napraviti nekoliko promjena u sastavu.

Priliku za predah dobili su vratar Matej Mandić, krila Mario Šoštarić i Marin Jelinić te srednji vanjski Luka Cindrić, a umjesto njih su zaigrali Kristian Pilipović (vratar), Tin Lučin i Mateo Maraš (vanjski igrači) te Nikola Grahovac (pivot).

Sami dvoboj započeo je s četiri obrane u nizu vratara Dominika Kuzmanovića i našim vodstvom 4-0, pa je i pričuvna i opuštena Hrvatske zarana pokazala da je prejaka za afričkog doprvaka.

Obrane Kuzmanovića na samom startu utakmice

No, unatoč furioznom početku i sjajnom Kuzmanoviću,koji je do poluvremena skupio 13 obrana, Hrvatska je stala i radila previše tehničkih grešaka, pa je u zadnjih deset minuta postignut svega jedan gol, zbog grubosti je isključen Zvonimir Srna, a zbog ozljede je izašao Grahovac.

Niti drugo poluvrijeme nije donijelo neku rapsodiju i ekshibiciju, a razlika se ipak digla na desetak golova razlike.

Kod Hrvatske su najefikasniji bili Filip Glavaš s 9 golova, Lovro Mihić (8) i Tin Lučin s četiri gola, dok je Alžirce predvodio Abdi Ayoub (8).

I njemački rukometaši plasirali su se na Olimpijske igre svladavši ranije u Hannoveru Austriju s 34-31 (18-15).

Tko vas je najviše oduševio na turniru za plasman na OI?

Ukupno glasova:

Nikola Grahovac UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Brutalan sudar Hrvata i Alžirca na rukometu, pukla mu arkada divider

HRVATSKA - ALŽIR 33:21

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider