Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dodjela za 10 dana

HOO: Kunović i Horvat dobitnici nagrade 'Dražen Petrović'

Odbor za izbor i proglašenje dobitnika Nagrade ''Dražen Petrović'' za 2012. godinu donio je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U konkurenciji najuspješnije sportašice mlađih dobnih kategorija nagradu je dobila taekwondašica Mateja Kunović koja je ove godine osvojila 3. mjesto u kategoriji do 46kg na Svjetskom juniorskom prvenstvu u egipatskom Sharm El Sheiku. Najuspješnijim sportašem proglašen je mladi skakač s motkom Ivan Horvat. Ivan je osvojio 2. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u Barceloni. Osim toga je trenutno drugi na svjetskoj juniorskoj rang-listi i prvi na europskoj juniorskoj rang-listi u skoku s motkom, a nastupio je i kao najmlađi član hrvatske delegacije na OI London 2012.

U ženskoj ekipnoj konkurenciji nagrada je pripala hrvatskoj juniorskoj stolnoteniskoj reprezentaciji u sastavu Lea Rakovac, Matea Jeger, Ivana Tubikanec i Ida Jazbec za osvojeno 3. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u austrijskom Schwechatu. U muškoj konkurenciji nagrađena je hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija (Marko Proleta, Tomislav Gabrić, Karlo Lebo, Jakov Mustapić, Lovro Demo, Dario Šarić, Mislav Brzoja, Dominik Mavra, Antonio Črnjević, Daniel Zovko, Marin Marić, Karlo Žganec) koja je na Europskom prvenstvu U18 u Litvi i Latviji osvojila zlatnu medalju.

Sportašicom - najvećom nadom hrvatskog sporta proglašena je judašica i aktualna europska kadetska prvakinja Brigita Matić, a strijelac Ante Krišto, drugi na Europskom juniorskom prvenstvu (10m pištolj), proglašen je sportašem - najvećom nadom hrvatskog sporta.

Sukladno Pravilniku Mateja Kunović i Ivan Horvat dobit će novčane nagrade u iznosu od 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto. Novčana nagrada za najveće nade hrvatskog sporta iznose 15.000 kuna bruto.

Nagrada ''Dražen Petrović'' dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 9. rujna 2006., a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja HOO-a. Odluku o izboru dobitnika Nagrade donosi Odbor koji čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara, Hrvatskog kluba olimpijaca, te Sportskih novosti.

Nagrada ''Dražen Petrović'' svečano će se dodijeliti 10. rujna 2012. u 12 sati, u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider