Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Medvjedi' velikog srca

Hokejaši Medveščaka pomažu djeci oboljeloj od raka

KHL Medveščak Zagreb i dalje je aktivan u svom humanitarnom djelovanju i želji da svojim primjerom i akcijama pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Medveščaka – vratar Michael Ouzas i branič Ivan Šijan odlučili su simboličnim brijanjem glave pokazati da suosjećaju sa svom onom djecom koja su oboljela od raka te pokreću akciju kojom će se prikupljati donacije kako bi se zdravstvenim institucijama i udruzi Hrvatske lige protiv raka omogućilo da što kvalitetnije provode liječenje te nabave nužno potrebne lijekove za liječenje ove teške bolesti.

Također, u dogovoru igrača i kluba uoči utakmica protiv EC RED BULL Salzburga i SAPA FEHERVARA AV19 koje se igraju 12. i 14. veljače 2012. godine u Domu Sportova prodavat će se zimske Medveščak kape, a financijska sredstva od prodaje kapa donirat će se udruzi Hrvatske lige protiv raka.

“S obzirom da je hladno, pričekao sam da prođe Winter Classic na Šalati i te dvije utakmice na otvorenom. Sada je savršeno vrijeme za ovaj potez. S bivšim sam suigračima sudjelovao u St. Baldrick's humanitarnoj akciji. Riječ je o akciji u SAD-u i Kanadi putem koje se prikupljaju donacije za istraživanje i pronalazak lijeka protiv karcinoma kod djece. Vidio sam kako djeca prolaze kroz teško razdoblje, ali i njihove obitelji. Stoga, skupiti novac za njih dobra je stvar. Sretni smo što ih ipak možemo na neki način poduprijeti i dati im do znanja da smo tu za njih”, izjavio je Michael Ouzas vratar KHL Medveščak Zagreb pozivajući navijače i svu javnost na sudjelovanje u ovoj akciji.

U Hrvatskoj od raka svake godine oboli između 22.000 i 25.000 ljudi, a umre ih oko 13.000. Dakle, više od 50%. Iako se na smrtnost od raka danas ne može tako lako utjecati u Hrvatskoj ligi protiv raka uvjereni su kako se maligne bolesti uvelike mogu spriječiti. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, moguće je spriječiti čak 70% najčešćih i najagresivnijih oblika raka.

Branič zagrebačkog KHL Medveščak Ivan Šijan u akciju se uključio slučajno, ali sretan je što svojim primjerom može bar malo pomoći djeci oboljeloj od karcinoma:

”Čuo sam Ouzija kako priča o akciji u Americi u kojoj sudjeluje pa sam i ja rekao da želim sudjelovati. Prošle sezone smo nekolicina nas posjetili djecu oboljelu od raka na klinici Rebro. Donijeli smo im majice, pakove, dali smo im autograme. S jednim dječakom i njegovom obitelji sam ostao i dalje u kontaktu. Čujemo se povremeno kako napreduje liječenje. Neprocjenjivo je vidjeti na njihovim licima koliko su sretni zbog sitnica. Ako ih možemo makar na trenutak razveseliti i razvući im osmijeh na licu, zašto ne bismo to napravili!”.

Za infomacije o programima i aktivnostima Hrvatske lige protiv raka te za informacije kako možete pomoći posjetite www.hlpr.hr .

Nastavi čitati

Nastavi čitati