Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Hoće li skandal ostaviti hrvatske klubove bez Europe?

Sudjelovanje naših trofejnih klubova na inozemnim natjecanjima pod upitnik je dovela prijetnja krovne vaterpolske organizacije LEN-a: ne plate li dug od 200 tisuća eura, ništa od natjecanja. Spasila ih je brzopotezno - Vlada!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Plivalište na Savi danas izgleda potpuno drugačije od dana velikog vaterpolo slavlja. A da bi do slavlja uopće došlo Savez se uz garancije države obvezao platiti 800 tisuća eura za kotizaciju. Do početka ljeta uplaćeno je šesto, preostali dug trebalo je podmiriti do srijede. U Savezu kažu da ne izbjegavaju obveze. Priznaju dug i tvrde novca nema. Jutros su uputili pismo u kojem traže da im produže rok za još mjesec dana. Ljuti su zbog prijetnji.

'Ako žele sankcionirati mogu kazniti reprezentaciju, ali mislim da je to nešto što spada u domenu pritiska koji nije uobičajen i to je nekorektno', kaže Perica Bukić.

Da stvar bude gora LEN je jedina federacija koja ne isplaćuje nagradne fondove. Nogometaši i košarkaši znaju da im je medalja na velikim natjecanjima dodatno punjenje blagajne. Naši vaterpolisti od LEN-a nisu dobili ni buket cvijeća, a kamoli novac.

HVS je preuzeo obvezu plaćanja kotizacije i taj račun mora platiti. Međutim, Europska vaterpolo federacija je zadnja koja nekoga može ucjenjivati jer su svojim neradom i neznanjem doveli do toga da se vaterpolo ozbiljno igra u tri države među kojima je i Hrvatska.

Hrvatska ove godine ima čak tri predstavnika u Euroligi - Jug, Mladost i riječko Primorje. Najava suspenzije nije ih zabrinula jer je Liga prvaka nezamisliva bez hrvatskih klubova. Klubove se ne može ni kaznit jer nisu ni organizirali prvenstvo.

'Ni u kojem slučaju. Ne znam jesu li oni to i napisali,ali to bi bilo kontra sporta kontra LEN-e i vaterpola uopće', kaže Goran Sukno, direktor VK JUG.

Kako bi se spriječio skandal brzopotezno je reagirala Vlada. Sukladno preuzetim obvezama osigurala je milijun kuna, ostatak duga od petsto tisuća platit će sponzori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider