Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pratila ju policija u stopu

Sramota u Beogradu: Atletičarka s Kosova otkrila medijima što je sve morala prolaziti na SP-u

Atletičarka Gresa Bakraqi je imala sramotan tretman na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sramotni odnos prema atletičarki Gresi Bakraqi mrlja je na organizaciji Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu. I to ne samo za organizatore već i za World Athletics, kako se službeno zove krovna svjetska atletska organizacija.

Trkačica s Kosova, jedina predstavnica ove zemlje, nije mogla nastupati pod svojom zastavom jer zemlja organizator, Srbija, ne priznaje neovisnost Kosova, nekadašnje autonomne republike bivše države, a od 2008. godine neovisne zemlje.

gol expired Pronađi razlike: Mrlja na desnom boku atraktivne srpske atletičarke privukla pažnju divider

Razlog ne treba posebno objašnjavati, a World Athletics je odobrio ovakav čin organizatora, kako su rekli, kako bi se izbjegle tenzije zbog političke situacije.

No izostanak službene zastave čak i sa službene stranice natjecanja, koje je na domeni krovne svjetske atletske organizacije, kraj imena Grese Bakraqi nije bio najveći problem.

Atletičarka je otkrila kako je imala sramotan tretman u Beogradu.

''Organizatori su cijelo vrijeme pokušavali sakriti natpis Kosovo na mojoj majici. Osjećala sam da sam diskriminirana i nisam htjela nastupiti ako nisam imala isti tretman kao ostale natjecateljice. Na kraju sam nastupila s natpisom KOS'', rekla je Bakraqi te dodala:

''Novinari su me tražili intervjue, no osiguranje i policija, koji su me pratili posvuda, to nisu dozvoljavali.''

Iz svjetske atletske organizacije su poručili kako su ''svi svjesni političke situacije u regiji te da je dogovoreno da atletičarka nastupi pod natpisom KOS.''

gol expired Ukrajinka u Beogradu skakala s porukom na licu: Postala je viralna divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider