Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Perkovac odabrao stožer

Mnoge promjene: Ovako izgleda nova hrvatska rukometna reprezentacija, pogledajte popis

Hrvatska rukometna reprezentacija pod vodstvom Gorana Perkovca idući će mjesec u akciju.

Goran Perkovac (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac kompletirao je svoj stručni stožer i pritom objavio popis igrača za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Kauboji će 8. ožujka odmjeriti snage s Nizozemskom u Eindhovenu, a četiri dana kasnije istog suparnika naša će reprezentacija ugostiti u Osijeku.

Što se tiče novosti u stručnom stožeru, Perkovac je odlučio da će mu Boris Dvoršek biti pomoćni trener, a Valter Matošević trener vratara.

U ostatku stožera nije bilo promjena, fizioterapeuti će i dalje biti Željko Kercel i Filip Šimunović, Domagoj Gajski liječnik, Zdravko Mirilović tehniko, tim menadžer Ivica Maraš, direktor Ivica Udovičić, dok će videoanalitičar ostati Zoran Čulk.

Ono što će sve ljubitelje hrvatskog rukometa najviše zanimati jest popis igrača. Povratnici su Marin Šego na golu, Manuel Štrlek i David Mandić na lijevom krilu te Ilija Brozović i Veron Načinović na poziciji pivota. Također, opet će reprezentativni dres odjenuti i Tin Lučin i Luka Stepančić, iza kojih su problemi s ozljedama. Tu su i Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš, a novo ime je desno krilo Mario Šoštarić, koji je 25. siječnja stekao pravo igranja za Hrvatsku.

"Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima, odnosno najbliže mojoj viziji rukometa koji želim da reprezentacija igra. Kada nam se vrate ozlijeđeni igrači poput Halila Jaganjca i Ivana Martinovića, to će biti okosnica reprezentacije za sve ono što nas čeka u skoroj budućnosti. Kao što znate, imamo jako malo vremena. Praktički nam je na raspolaganju samo jedan trening prije prvog susreta, koji ćemo iskoristiti da se upoznamo i složimo igru za susret protiv Nizozemske u Eindhovenu. To je izuzetno respektabilan suparnik. Mislim da ovoga trenutka igraju najbrži rukomet na svijetu. Bit će to veliki izazov, ali mislim da mi tu prepreku možemo preskočiti. Što se tiče stručnog stožera, odabrao sam dvojicu ljudi, Borisa Dvoršeka kao pomoćnog trenera i Valtera Matoševića kao trenera vratara jer im maksimalno vjerujem. Poznajem njihov rad, oni znaju kako ja funkcioniram i ne sumnjam da će to sve dobro izgledati. Ostatak stručnog stožera je isti i nije bilo potrebe za nekim promjenama", izjavio je izbornik Perkovac, prenosi službena stranica Hrvatskog rukometnog saveza.

Popis hrvatskih rukometaša za utakmice s Nizozemskom:

VRATARI: Marin Šego (Göppingen), Mate Šunjić (Ivry), Dominik Kuzmanović (Nexe)

KRILA: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (Melsungen), Marin Jelinić (Nexe), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Trimo Trebnje)

VANJSKI: Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Kielce), Luka Cindrić (Barcelona), Tin Lučin (Wisla Plock), Josip Šarac (Göppingen), Luka Lovre Klarica (PPD Zagreb), Zvonimir Srna (PPD Zagreb), Luka Stepančić (Pick Szeged), Mateo Maraš (Tatabanya)

PIVOTI: Marin Šipić (Kriens Luzern), Veron Načinović (Montpellier), Ilija Brozović (Hannover Burgdorf)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider