Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Gobac: Zdravko Mamić je Einstein, sveučilišni profesor

Apsolutni gospodar hrvatskog rukometa (opet) je nezadovoljan raspodjelom novca u metropoli…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što je Zdravko Mamić u Dinamu, to je Zoran Gobac u RK Zagreb CO. No, Gobac je čak i više, on je gazda hrvatskog rukometa, ono što Mamić preko Udruge prvoligaša polako postaje. Rukometni 'big boss' jako cijeni onog nogometnog…

'Zdravko Mamić je Einstein, sveučilišni profesor za sve koji vode profesionalne klubove. Koliko će Dinamo dobiti novca od Grada je nebitno kada se vidi tko sve dobiva novce', rekao je Gobac u intervjuu za Sportske novosti.

Po Gopcu, vrhunski sport u Zagrebu predstavljaju četiri kluba

No, ne bi se složili s Gopcem kojeg očito plaši dizanje nekih drugih klubovu u Zagrebu koji jasno ističu kandidaturu za gradski novac. Gopca najviše muči Cibona, koju iznimno voli, ali za koju nema razumijevanja kada je riječ o spašavanju i izlasku iz ponora. 'Cibona bi vratila objekt Gradu, ali da im ostaju 4 milijuna od najma poslovnih prostora te da Grad preuzme brigu o troškovima.'

Gobac smatra kako bi novac trebali dobivati vrhunski klubovi koji predstavljaju Zagreb, a hokejaši Medveščka, koji su preko deset puta ove jeseni rasprodali Ledenu dvoranu, to po njemu ne rade. 'Lige poput košarkaške NLB i hokejaške EBEL ne mogu ući u kriterije. Što predstavlja ova hokejaška liga?', pita se Gobac.

Smatra kako je to privatan projekt i dovoljno je da Grad da dvoranu, a više od toga - ne. Za taj dio kolača, po Gopcu, konkuriraju samo Dinamo, RK Zagreb CO, Cibona, HAVK Mladost i eventualno KK Zagreb. Sve ostalo gura pod naziv - rekreacija.

Priznao je i kako je čelnicima KK Zagreb predlagao da uđu u Cibonu i preuzmu klub (?!). Smatra kako je projekt Cibone propao, no ona je ipak brand koji se ne smije urušiti. Priznaje kako ne vjeruje u izgradnju obećanog Rukometnog doma, a inzistirat će na gradnji mini Doma u sklopu Arene kad se popravi financijska situacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider