Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Gobac: Metličić je otpao jer se nije znao ponašati!

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac kazao je kako Metličić nije pozvan na EP u Austriji zbog nedoličnog ponašanja, a ne kako se pisalo procesa pomlađivanja!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskustvo i kvaliteta Pere Metličića na Europskom prvenstvu u Austriji, složna je cijela javnost, jako su nam nedostajali. Iako je Buntić imao odličnih epizoda, Metličić nam je sigurno nedostajao. No, izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac odlučio je s javnošću podijeliti 'istinu' o Peri.

Nije on ispao iz reprezentacije zbog procesa pomlađivanja, nego zbog toga što se počeo nedolično ponašati u svlačionici

'Nije on ispao iz reprezentacije zbog procesa pomlađivanja, nego zbog toga što se počeo nedolično ponašati u svlačionici. Metličić je samo igrač – sjajan svih ovih godina i nama jako važan – ali samo igrač! Onaj koji misli da ima pravo biti više od igrača, može zaboraviti reprezentaciju. Metličić je to pomislio i zato ga nije bilo tu, što će biti sudbina i svakog sljedećeg koji to pomisli', kazao je Gobac za Sportske novosti.

>> Gobac: Istina je, Metličić me istjerao iz svlačionice!

>> Metličić: Bilo mi je užasno, izdržao sam, ali ne pitajte…

Uoči ovog EP, Gobac je tvrdio kako je Metličić kao kapetan 'istjerao' njega, Sandija Šolu i Poljaka iz svlačionice tijekom Svjetskog prvenstva 2009. održanog u Hrvatskoj. Tada kapetanski potez Metličića koji nije htio vrhušku Saveza u svlačionici jer joj tamo nije mjesto, na kraju mu se obila o glavu.

'Svlačionica ne može biti zoološki vrt. U njoj mora biti rada i reda, jer samo se tako može do medalja. Srbija ima sjajnu reprezentaciju, po imenima, a pogledajte gdje je, jer se tamo radi kako igrači žele. U Hrvatskoj to neće biti slučaj! Uostalom, u Splitu smo prije Eura samo malo odstupili od plana i dogodila nam se Lackovićeva nesreća koja nam je vjerojatno odnijela zlato u Austriji. Bez reda ne ide', nastavio je s likovanjem Gobac.

Nakon Austrije sada su Metličiću odjednom vrata ponovno otvorena.

'Jesu, jer mislim da je naučio lekciju. Nemojte sad da ispadne da je Metličić loš čovjek, jer on je sve te godine bio sjajan i kao igrač, i kao sportaš, i kao čovjek. Pero ima puno dobrih osobina i uvjeren sam da će jednom biti pravi trener ili sportski menadžer. Volio bih da jednom bude i moj nasljednik.'

Nakon ovakvih riječi Gobca, moramo i mi reagirati. Gospodine Gobac i prije vas smo znali da je Pero Metličić dobra osoba, i sjajan sportaš, a ovakvo 'discipliniranje' igrača na račun rezultata i uspjeha Hrvatske stvarno je nepotrebno. Uostalom, s Metličićem u ekipi Hrvatska je dolazila do najvećih uspjeha, te su paralele s 'nediscipliniranim igračima Srbije' potpune nebuloze.

I za kraj, malo o izborniku Červaru. Lino kao izbornik prima 50 tisuća eura godišnje, te je za srebro u Austriji zaradio 20 tisuća eura. Gobac ističe kako će Červaru HRS ponuditi novi ugovor 3. lipnja, koji se financijski neće razlikovati od starog. Potpisivanje bi se trebalo obaviti na Veliki dan hrvatskog rukometa koji će se obilježiti i utakmicom Hrvatska – Svijet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider