Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Gobac imitirao Kljaića: 'Proziva me, a uzeo je moje novce'

Predstavljen je Obrvan, ali 'porcije' su dobili Nenad Kljaić i Ivano Balić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Sve se uzburkalo oko našeg bivšeg šefa stručnog stožera Nene Kljaića. Ali, reći ćemo više nakon najavljenih presica“, rekao je direktor kluba Bartol Kaleb aludirajući na najavljenu sutrašnju Kljaićevu press-konferenciju.

>> Ivica Obrvan novi trener RK CO Zagreb!

>> VIDEO: Kljaić će 'razotkriti' Zorana Gopca!

Nakon predstavljanja novog trenera Obrvana, glavnu je riječ uzeo menadžer kluba Zoran Gobac.

„Znam što vas interesira. Ovo što vam govorimo spremni smo potvrditi na poligrafu. I Jović je bio bez licence, pa samo sazvali Odbor za hitnost i to smo raščistili u jedan dan. Kljaić je bio upozoren da neće biti produženja licence. Zadnji put je bio upozoren u desetom mjesecu da se prošeće do fakulteta i obavi što treba obaviti.“

Gobac kaže da je Kljaić 21. siječnja bio obaviješten da mu neće biti produžena licenca.

„Nakon toga sam nazvao direktora Kaleba da napiše zamolbu, ali i na to je negativno odgovoreno. To je jedini i isključivi razlog zbog čega nije više trener. U puno boljim sam privatnim odnosima s Maglajlijom i Bašićem nego s Kljaićem, pa ni za njih nije bilo popusta. Ovaj klub će se voditi profesionalno, nikakve press-konferencije nas neće ustrašiti. Trebao je žrtvovati svojih pola sata i riješiti svoju situaciju. A ako on to nije u stanju napraviti, neka se bavi nečim drugim. Ako nekom to nije jasno, moramo razgovarati u kakvom mi društvu živimo i ponašamo.“

'Neki su htjeli preuzeti ne samo klub nego i savez'

Gobac negira kako je razlog Kljaićeva otkaza sukob s izbornikom Slavkom Golužom tijekom Svjetskog prvenstva u Švedskoj.

„Činjenica je da sam razgovarao s Nenom i rekao da nije dobro da komentira rad izbornika. Na izbornika i nas sve skupa je izvršena haranga, pa je sva sreća da smo osvojili peto mjesto. Neki su htjeli preuzeti ne samo klub nego i savez.“

Međutim, postavlja se pitanje koji su to „oni“?

„Oni govore za nas mi, pa mi za njih oni. Ma, da smo na to išli, bio bi smijenjen nakon utakmice sa Sarajevom. Kljaić je bio izbor direktora kluba. Nitko protiv njega nema ništa. Ne vidim razlog da Neno ima ovakva atak na klub. Neka kaže svoje, pa ćemo i mi onda imati što reći. Ne bi bilo ni moralno da su mu izdali licencu nakon vrijeđanja udruge trenera. On misli da mu to ne treba. Bahatost ga je stajala toga da ne dobije licencu. Taj njihov PR je samo laž i samo laž. Istina i laž zamjene mjesta u čas“, filozofski je konstatirao Gobac. Direktor Kaleb osjetio se pozvanim da pridoda:

„Ni jedan trener neće više doći u klub a da nema zakonske uvjete za prvog trenera kluba. Kljaić je jučer izjavio da je on mogao biti na klupi u svojstvu tehničkog lica. To bi bila lakrdija.

'Kljaiću je valjda bilo malo što smo mu dali'

Postavlja se pitanje zbog čega su čelnici Zagreba uopće dovodili Kljaića na mjesto trenera kada nije ispunjavao uvjete?

„Dobio je privremenu licencu 21. prosinca. To je legalno. No, mi smo možda malo pogriješili“, priznao je Gobac, pa nakon stanke nastavio:

„Neki naši treneri dobivali su poklon bodove vodeći naš klub. Nisu imali iskustva. Neću reći da se Kljaić nije u nekim stvarima snašao. Ali, rekao sam mu da napravi što treba napraviti. Nije napravio. Bio je ovdje i Bruno Gudelj, pa se nije snašao. Slavko Goluža neće doći u ljeto. Dok ima rezultate bit će izbornik, kada ne bude imao, neće. Neno stanuje nekoliko stotina metara od fakulteta. Zašto nije ispunio ono što se od njega očekivalo?“ upitao se Gobac a onda ispalio jednu ilustraciju:

Jedan od najboljih igrača Hrvatske svojedobno je stavljao na osobnu iskaznicu prst jer se nije znao potpisivati.“

Nije li logično se upitati zbog čega je onda Kljaića tako nastupio?

„Valjda mu nismo dovoljno dali. Malo mu je bilo. Od 1990. do 2000. ostavio sam klubu trajno preko milijun njemačkih maraka. Nije korektno da me neko proziva, a kao igrač dobivao je moje novce“, zagalamio je Gobac, a zatim se upustio u imitaciju Kljaića.

'Balić se ne može ponašati kako hoće'

„Ne troši svoje novce“, imitirajući Kljaića ispalio je Gobac, pa nastavio: „To što on govori je demagogija. PR može biti opasan. Nitko mu nije želio zlo, a ako pravila vrijede za Maglajlija i Bašiću, zašto ne bi vrijedila i za Kljaića. Da je imao licencu onda bi njegovo opravdanje imalo smisla. Bimbo varijanta kod mene ne prolazi, da se razbije sve što se može razbiti.“

Je li glavni menadžer Zagreba razgovarao s Ivanom Balićem nakon povratka iz Švedske?

„Nemam problema s Balićem. Međutim, on se ne može ponašati tako da baca traku i radi sve ostalo što je radio. Nećemo mu smanjivati plaću, ponudit ćemo mu produženje ugovora, ali nećemo mu dopustiti takvo ponašanje. Kad ste vidjeli Karabatića i Hansena da to rade? Koji bezobraznik može reći da ćemo osvojiti medalju? Rezultat nije podbačaj, možda tek igra. Sigurno smo bolji od Švedske, ali ne u Švedskoj“, zaključio je Gobac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider