Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odmah raskinuo suradnju

Svjetski prvak na 100 m ''šokiran i iznenađen'': ''Neću dopustiti da lažu o meni''

Svjetski prvak na 100 metara Amerikanac Justin Gatlin u utorak je izjavio kako je "šokiran i iznenađen" dopinškim skandalom u koji je uvučen njegov trener Dennis Mitchell, dodavši da je odmah raskinuo suradnju s njim čim je čuo za to.

Justin Gatlin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novinar "Daily Telegrapha" na tajnom je zadatku glumio atletičara, a Mitchell, bivši američki sprinter koji je u karijeri već bio suspendiran zbog dopinga, i sportski agent Robert Wagner ponudili su mu doping.

Gatlin (35) kojeg su gledatelji na ovogodišnjem SP-u u Londonu kada je osvojio naslov prvaka na 100 m dočekali zvižducima na Instagramu je objavio: "Ne koristim i nisam koristio sredstva koja poboljšavaju izvedbu. Iznenađen sam i šokiran otkako sam saznao da moj trener ima neke veze s ovim optužbama. Otkazao sam mu suradnju čim sam saznao za to."

"Sve zakonske opcije su na stolu s obzirom da neću dopustiti drugima da lažu o meni", dodao je.

Athletics Integrity Unit i Američka antidopinška agencija (USADA) objavile su da istražuju slučaj.

Mitchell, koji je pod zakletvom priznao korištenje zabranjenih supstanci tijekom karijere, izjavio je za "Daily Telegraph": "Nisam ni u jednom trenutku sugerirao da neki od sportaša s kojima sada radim koristi doping, niti da treniram nekoga i da koristimo doping."

Wagner je također odbacio optužbe da sudjeluje u dopingiranju sportaša.

Gatlin je tijekom karijere izazivao dosta kontroverzi, 2001. godine je suspendiran na dvije godine zbog korištenja amfetamina. Na OI 2004. osvojio je zlato, a godinu dana kasnije je opet pao na dopinškom testu i suspendiran je na osam godina. Ta mu je kazna smanjena na četiri godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider