Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ANALIZA VEDRANA ZRNIĆA

Francuzi i Danci izgledaju drukčije nego naši igrači, pogledajte im gornji dio tijela

Vedran Zrnić komentirao je završeno Europsko rukometno prvenstvo.

Galerija Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić Danska - Francuska, finale EP-a Hugo Descat Francuska

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr analizira završnicu Europskog rukometnog prvenstva

Mislim da sam u prvom komentaru čak i pogodio tko bi trebao biti u finalu. Polufinale sam možda ubacio Španjolsku, ali to se zna u rukometu tko je na kojem mjestu. Moglo se pretpostaviti da će to biti finale.

Zanimljiva je ta priča o famoznom golu Francuza u polufinalu s devet metara. Gol je neregularan u potpunosti, sudac je trebao to zaustaviti. Nije smio pomaknuti nogu. S druge strane, greška je što se nije gledao VAR, ta jedna lopta je odlučila o finalistu.

Ta odluka je neprihvatljiva, ali nije se u povijesti dogodilo da se ponovi utakmica ili nekome da finale, to bi tek bio debakl za naš sport. Oni su bili u finalu, bila je to borba, a u zadnjih deset minuta Francuzi su se vratili i kasnije u produžecima pobijedili.

Za mene su Danci bolja momčad, imaju mlađe igrače koji nose igru, vidi se da su kvaliteta, no na kraju Francuzi su zasluženo prvaci.

Danska - Francuska, finale EP-a Danska - Francuska, finale EP-a (Foto: Afp)

Kako izgledaju finalisti, drugačije nego naši

Htio bih nešto reći, o tome sam dosta razmišljao, pogledajmo samo kako izgledaju ti dečki koji su igrali finale. Pogledajte njihova prsa i gornji dio tijela, oni drugačije treniraju, stalno su u teretani i puno ulažu u snagu. Izgledaju drugačije nego naši igrači pa i od većine na prvenstvu. Snagu spoje s tehnikom i znanjem i tu nas pobijede. Mislim da se to može promijeniti.

Rukomet donosi nove zvijezde, za mene je Gidsel sigurno tu najveća nova zvijezda pa golman Nielsen koji je atipičan golman, ali sve brani. Fabregas je tu, ali već je dugo na sceni.

Ne smije nam se dogoditi nestanak s najveće scene

Ono što sam zapazio da nikoga iz naše reprezentacije nije bilo u sedmorci prvenstva. Weber s 38 godina je tu kao desno krilo, ali to su poklonili Austriji jer su bili senzacija. Šoštarić je tu trebao biti, mali Kuzmanović. Sve je to plod što nas više ne stavljaju među rukometnu elitu, nemamo niti jednog suca na prvenstvu. To se nitko nije zapitao.

Dolazi nam Svjetsko prvenstvo, a mi nemamo ni na vidiku suce. Dvojica su suspendirana, Gubica i Milošević, a Jurinović i Mrvica sude zadnju godinu… Nemamo sudački par za europsku scenu.

Mađarska je dobar primjer koja je peta i dugo je nema nigdje, ali oni su ulagali u mlade igrače, klubove i dobrog trenera. I oni su nas ulaganjem preskočili. Mi smo zaboravljeni u toj sedmorci. Ono što nam se ne smije dogoditi, što je vjerojatno i blizu, da nas napuste mediji, da nas ne pratite medijski tako jer mediji gledaju kroz gledanost, a onda ćemo dotaknuti dno. Sve skupa je to jako teško.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider