Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Je li to presudilo?

Francuz optužio hrvatske navijače: ''Bilo je rasističkih povika, to nas je razljutilo i dalo dodatnu snagu''

Francuski rukometaši reagirali su na bacanje čaše prema njihovoj klupi.

Nicolas Tournat (Foto: Afp)

Na utakmici između Hrvatske i Francuske oko 50. minute dogodio se manji incident koji je kasnije dobio nastavak u francuskim medijima, čime je automatski postao veći.

U jednom je trenutku netko od neodgovornih hrvatskih navijača bacio plastičnu čašu prema klupi Francuza, nakon čega su se svi Francuzi podigli s klupe te burno reagirali prema tribini odmah iza njih.

Le Figaro piše kako je nekoliko takvih ''projektila'' doletjelo do njihove klupe, no najdalje je otišao Nicolas Tournat. Iako novinar Le Figaroa piše kako je njemu nemoguće znati što su navijači dobacivali jer ne zna hrvatski, francuski je reprezentativac nakon utakmice njihovim medijima rekao:

''Bilo je rasističkih dobacivanja. To nas je razljutilo. Ima takvih ljudi u svim dvorana na rukometu, što je ozbiljno. To nas je naljutilo, ali i dalo dodatnu snagu.''

Guillaume Gille Guillaume Gille (Foto: Afp)

Francuski izbornik Guillaume Gille također je upitan o tom incidentu, ali nije htio izlaziti s takvim optužbama.

''Ne mogu potvrditi rasističku prirodu dobacivanja jer ne razumijem hrvatski jezik. Samo sam vidio čašu i ljude koje su nam nešto dobacivali i gestikulirali nam na hrvatskom. Tomu nema mjesta u sportu općenito, ne samo u rukometu, gdje radije ističemo primjere ponašanja navijača koji unatoč strasti uvijek imaju poštovanja. Ovakve geste ipak prelaze granice'', poručio je francuski izbornik.

Le Figaro prenosi i komentar Karabatića, koji je samo kratko rekao kako je već igrao u Hrvatskoj, što bi možda značilo da ga ponašanje manje skupine navijača nije začudilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider