Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Htjeli su se osvetiti..."

Francuski mediji likuju nakon pobjede nad Hrvatskom: "Savršen start, dominacija od početka do kraja"

Francuska je u prvom kolu skupine C Europskog rukometnog prvenstva pobijedila Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trijumf svoje reprezentacije na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva Francuzi su popratili u očekivanom tonu – zadovoljni, oduševljeni, s natruhama euforije.

To se da iščitati iz natpisa u njihovim medijima koji nisu štedjeli na hvalospjevima svojim reprezentativcima.

"Les Bleus savršeno počeli Euro protiv Hrvatske", naslov je teksta na L'Equipeu.

"Dominacija od početka do kraja uz vrlo čvrstu obranu. Pet mjeseci nakon olimpijskog naslova, naši rukometaši su uvjerljivi pobijedili Hrvate koji nisu mogli kontrolirati svoje živce. Bez svoje dvije najveće zvijezde, Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, njihovog briljantnog srednjaka, Hrvati su morali čekati prve rotacije da počnu hvatati priključak te prve obrane Ivana Pešića da malo izvuku glavu iz vode", piše ugledni francuski list.

"Savršeno lansiranje", riječi su kojima je utakmicu prokomentirao Le Parisien:

Može li pomlađena Hrvatska izboriti drugi krug?

Ukupno glasova:

"Nakon svih avantura na pripremama, ovaj Euro je dobro počeo. U velikom klasiku svjetskog rukometa Hrvati su se htjeli osvetiti za poraz otprije godinu dana na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, ali nisu uspjeli."

"Uspjeh protiv tradicionalnog suparnika, Euro nije mogao započeti bolje za ovu Francusku koja je u potrazi za svojim limitima nakon ovako delikatnih priprema", izvještava Le Figaro.

Pobjedu Francuza popratio je i Radio Monte Carlo.

"Uspješan ulazak u turnir unatoč izostancima i pripremama koje je poremetio koronavirus. Nikola Karabatić i njegova družina počašćeni su velikim dijelom za dugo očekivani povratak u arenu. Napetost je rasla u drugom poluvremenu, ali su uspjeli ostati čvrsti i mirni, za razliku od Davida Mandića koji je isključen zbog grubog prekršaja nad Kentinom Maheom."

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider