Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Bob Sapp 'ugušio' protivnika, Radnić obranio naslov!

Hrvatski borac K1 Frane Radnić u splitskoj je Spaladium areni obranio titulu svjetskog prvaka u verziji WAKO Pro u kategoriji do 71,8 kilograma.

Radnić je u glavnoj borbi večeri 'Obračun u ringu', koji se tradicionalno po deseti put održava u Splitu, pobijedio francuskog borca Philippea Salmona i time obranio titulu svjetskog prvaka osvojenu u kolovozu prošle godine kada je u Hvaru pobjedio talijanskog borca Bruna Franchia. Nakon večerašnje obrane titule svjetskog prvaka Radnić je kratko rekao da je borba protiv izazivača Salmona bila teška i iscrpljujuća.

>> VIDEO Gorostas Bob Sapp u Splitu: Želim uzvrat s Cro Copom!

Osim te borbe, oko 6.000 gledatelja s posebnom je zanimanjem pratilo i nastup američkog borca Boba Sappa, za kojeg je u najavi pri ulasku u ring rečeno da ima 180 kilograma. U prestižnoj (prijateljskoj) borbi pobijedio je austrijskog borca Sacha Weinpoltera u prvoj rundi srušivši ga dva puta na pod i nakon 'gušenja' sudac je prekinuo borbu.

Nakon toga Sapp se preko razglasa obratio nazočnima rekavši kako još nosi ožiljak iz borbe protiv hrvatskog borca Mirka Filipovića. Mirko je Sappa pobijedio 2003. godine. U izjavi novinarima Sapp je rekao da je Mirko Filipović veliki borac te da bi se ponovno borio protiv njega ukoliko bi se za to ukazala prilika.

U četvorosatnoj međunarodnoj priredbi 'Obračun u ringu' u Spaladium areni bilo je ukupno 14 borbi, od kojih su neke bile prestižne (prijateljske). Osim Radnića uspjeh je ostvario još jedan hrvatski borac - Agron Preteni koji je osvojio titulu pobjednika turnira K1 u superteškoj kategoriji. Pobjednički pehar uručio mu je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ante Urlić.

Preteni je u finalu pobijedio njemačkog borca Jamesa Philipsa, a u polufinalu je bio bolji od Austrijanca Henrya Bannerta. Titulu pobjednika turnira K1 u kategoriji do 70 kilograma osvojio je slovenski borac Mirko Vorkapić. On je u finalu pobijedio hrvatskog borca Ivana Stupala. (I.Š./Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider