Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šteta

Sandri Perković izmakla olimpijska medalja nakon potopa u Tokiju: Tek drugo finale u kojem je ostala bez medalje

U 13 sati započeo je lov Sandre Perković na treću uzastopnu olimpijsku medalju.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju te je ostala bez medalje nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru.

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini.

Sandra je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine kasnije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju, nažalost, bila četvrta sa 65.01.

Zlato je osvojia Amerikanka Valerie Allman, koja je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m, a dodajmo kako je natjecanje obilježio pljusak zbog kojeg je finale prekinuto nakon druge serije na gotovo sat vremena.

Perković je u kvalifikacijama imala treći rezultat, 63.75, a dalje od nje bacale su tek Amerikanka Valarie Allman sa 66.42, te Indijka Kamalpreet Kaur sa 64.00.

Finale je otvorila s rezultatom 62.53 m, što je bio peti rezultat prve serije, u drugoj seriji pogodila je mrežu, a onda je uslijedila pauza zbog jakog pljuska koji se srušio na Olimpijski stadion u Tokiju.

Prekid je trajao gotovo sat vremena, a Sandra se na bacalište vratila s rezultatom 65.01 te se probila se na četvrto mjesto.

Nažalost, četvrta serija donijela je slab hitac ispod 60 metara pa je Sandra napravila prijestup, a ni peta serija nije donijela ništa dobroga, pogodila je mrežu.

U posljednjem pokušaju bacila je 63.25, što nije bilo dovoljno za odličje.

Bilo je to Sandrino 13. veliko finale i tek drugo na kojem je ostala bez medalje. Na devet je slavila, a do sada jedino veliko natjecanje na kojem nije osvojila medalju je bilo njezino prvo Svjetsko prvenstvo u Berlinu 2009. godine.

U ženskom disku imali smo još jednu predstavnicu, no Marija Tolj ostala je bez finala za svega četiri centimetara.

U finale se nije uspjela plasirati niti 21-godišnja Nizozemka Jorinde van Klinken, koja ima najbolji rezultat ove godine u svijetu (70.22) i jedina je Europljanka uz Sandru koja je u 21. stoljeću bacala preko 70 metara. U kvalifikacijama je bacila 61.15.

U finalu nije bilo niti bivše svjetske prvakinje Kubanke Denie Caballero, koja je u prvoj skupini kvalifikacijama bacila samo 57.96.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider