Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SENZACIONALNO!

Fantastični Aurel Benović i Tin Srbić po prvi put u povijesti Hrvatskoj donijeli dva gimnastička finala!

Fantastične vijesti dolaze iz dvorane u Beryju, gdje je Aurel Benović praktički osigurao finale preskoka, a Tin Srbić natjecanja na preči.

Aurel Benović i Tin Srbić (Foto: Tom Dubravec / Cropix)

Iako ćemo službenu potvrdu imati tek pred kraj subotnjeg večernjeg programa, već nakon sjajnih nastupa hrvatskih gimnastičara možemo zaključiti kako Hrvatska prvi put u povijesti Olimpijskih igara ima dva finala.

Aurel Benović i Tin Srbić ostvarili su rezultate s kakvima im finale jednostavno ne može promaknuti. 

Benović odmah u prvom nastupu oduševio

Prvi je u u dvoranu izašao Benovića, odradivši dva sjajna preskoka. Za svoj prvi skok dobio je ocjenu 14.566, dok je drugi odradio fantastično.

Suci su mu dodijelili 14.900 bodova, što je ukupno bilo 14.733. U trenucima pisanja ovog teksta, bolji od njega bio je tek Britanac Hepworth, a finale će izboriti osam najboljih gimnastičara, ali uz maksimalno dvojicu iz jedne reprezentacije.

To ne samo da je dovoljan broj bodova za plasman u finale, nego i za otvorenu borbu za medalju, koja bi se mogla dogoditi ako Benović ponovi kvalitetu svojih nastupa.

Srbić odradio ono što se od njega očekivalo

Nedugo nakon njega, nastupio je Srbić na preči. Odradio je rutinsku vježbu te je s 14.600 bodova u tom trenutku preuzeo vodstvo te također ima bodove koji mu svakako osiguravaju mjesto u finalu.

Benović je nastupio i u svojoj drugoj disciplini, parteru, no tamo ipak nije uspio odraditi jednako uspješan nastup. Iako je odradio par jako lijepih poteza, napravio je previše tehničkih grešaka te je dobio 13.766 bodova. U trenutku pisanja teksta za sedmo mjesto, no neće biti niti blizu dovoljno za finale.

No, nema tuge, Aurel se može pripremati za finale na svojim prvim Olimpijskim igrama.

Finale preskoka na rasporedu je u nedjelju 4. kolovoza od 16 sati i 25 minuta, dok će Srbić nastupiti u ponedjeljak 5. kolovoza, od 13 sati i 30 minuta.

Olmo, Šunjić i Šemper 2018. godine Igrao je za Dinamo u Ligi prvaka sa samo 18 godina, danas ga traži legendarni Pippo Inzaghi divider

Anton i Patrik Lončarić Braća Lončarić izborili veslačko polufinale u Parizu divider

Ponuda hrane u olimpijskom selu Pobuna u olimpijskom selu: Brojni sportaši imaju primjedbe, Britanci uzeli stvar u svoje ruke divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL