Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zlato za litavku

Ana Šimić sedma u finalu Europskog prvenstva

Ana Šimić nije uspjela ponoviti osobni najbolji rezultat sezone, te je u finalu Europskog dvoranskog prvenstva završila na sedmom mjestu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je sedmo mjesto u finalu skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu s preskočenih 1.89 metara, dok je zlatnu medalju osvojila Litvanka Airine Palšyte s najboljim rezultatom u Europi ove sezone od 2.01m.

Nakon što je iz prvog pokušaja preskočila 1.89m, Šimić je tri puta rušila letvicu na visini 1.92m, što je njezin najbolji rezultat ove sezone. U prvom pokušaju Šimić je već rukom rušila letvicu, drugi puta je samo protrčala ispod nje, dok je u trećem pokušaju bila vrlo blizu preskoka, ali ju je ipak zakačila nogama.

Palšyte je u Beograd stigla s najboljim rezultatom sezone i vrlo je uvjerljivo opravdala status favorita. Sve visine do 1.96m je preskočila iz prvog pokušaja, dok su konkurentice redom otpadale. Posljednja je iz konkurencije ispala španjolska veteranka Ruth Beitia, koja je tri puta rušila na 1.96m nakon što je iz prvog pokušaja preskočila sve prethodne visine.

Za Beitiju je ovo već šesta medalja s europskih dvoranskih prvenstava, a četvrta srebrna. Druga je bila i 2005., 2009. i 2011. Zlato je osvojila 2013., a broncu 2007.

Nakon osigurane pobjede Palšyte je podigla letvicu i na 2.01m i preskočila ju iz drugog pokušaja postavivši tako novi osobni rekord.

Palšyte i Beitia tako su zamijenile mjesta u odnosu na prošlogodišnje EP na otvorenom u Amsterdamu. Tada je Beitia uzela zlato, a Palšyte srebro.

Brončanu medalju osvojila je 19-godišnja Ukrajinka Julija Levčenko s osobnim rekordom od 1.94m.

 

Rezultati finala skoka u vis:
1. Airine Palšyte (Lit) 2.01m
2. Ruth Beitia (Špa) 1.94
3. Julija Levčenko (Ukr) 1.94
4. Oksana Okuneva (Ukr) 1.92
5. Jossie Graumann (Njem) 1.92
6. Michaela Hruba (Češ) 1.92
7. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1.89
8. Morgan Lake (VB) 1.85

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider