Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SRBIN je bio najbolji golman europe

Europski prvak zbog debljine odustao od rukometa: Nakon 216 kilograma vratio se utakmicama

Nevjerojatna životna priča rukometnog golmana iz Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvije godine pauze, Strahinja Milić se vratio rukometu. Ovaj 29-godišnji bivši srpski reprezentativac bio je prvak Europe s Vardarom i najbolji golman Europe. Bio je ogroman talent kojeg je kupio Kiel sa 16 godina, predviđali su mu sjajnu karijeru, a onda se naglo povukao i to ne zbog ozljede već zbog debljine.

Milić je igrao za Vardar šest godina, od 2012. do 2018. godine i osvojio povijesni naslov europskog prvaka s makedonskim klubom, no stalno ga je kočila debljina. Milić je kroz cijelu karijeru imao višak kilograma, a zadnjih godina u Vardaru jako se opustio pa su ga ''potjerali'' iz profesionalnog rukometa, a on je dvije godine bio bez treninga i dobio čak 70 kilograma, a najviše je imao 216 kilograma.

gol expired Golman Gorice sjajnom gestom dirnuo Osječane, uzeo je pizzu iz svlačionice i oduševio djecu divider

Odlučio se vratiti i pokušati skinuti kilograme. Iako sada ima 70 kilograma više nego na zadnjoj utakmici za Vardar 2018., Milić je nedavno nastupio za svoj matični klub Partizan i skupio čak šest obrana.

Nekad najveći talent Europe veliki je prijatelj s hrvatskim rukometašima. Milić je u karijeri igrao s Čupićem, Karačićem, Lackovićem i Cindrićem, a osvojio je s Vardarom i pet naslova u Makedoniji.

''Bio sam tvrdoglav, nisam imao ni volje ni želje da se dovedem u red. Nisam prihvatio činjenicu da moram smršaviti i rastao sam se s klubom. Kilogrami su presudili, najveća težina bila mi je 216 kilograma, ali bilo je i ostalih problema o kojima ne želim govoriti jer je sve to prošlost. Nisam bio mentalno jak'', rekao je Milić u jednom intervjuu.

''Nakon dvije godine pokušavam se vratiti sportu, krećem od nule u Partizanu. Kada sam prestao rukomet me više nije zanimao, kao da nikada nisam igrao. Ne znam što mi se dogodilo. Zadnje dvije godine u Vardaru mrzio sam ići na treninge i nije mi se dalo igrati'', otkrio je Milić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider