Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
barakude čekaju španjolci

Europski kup: Hrvatska u Zagrebu srušila Grčku i izborila polufinale

Susret je riješen u trećoj četvrtini nakon što je Grčka vodila u prvom dijelu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale završnog turnira Europskog kupa koji se igra u Zagrebu, u četvrtfinalnom susretu Hrvatska je svladala Grčku sa 13:11 (1:2, 5:4, 4:1, 3:4).

Nakon vrlo nervoznog ulaska u dvoboj, hrvatski igrači nisu iskoristili prvih pet situacija s igračem više u bazenu, zbog kojeg je Grčka bila u stalnoj prednosti tijekom prve dvije četvrtine. Susret je riješen u trećoj četvrtini.

Hrvatska je u tom periodu postigla prva tri gola te do kraja dvoboja nije dopustila Grčkoj približavanje na manje od dva gola razlike.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Loren Fatović, po dva su dodali Maro Joković, Josip Vrlić, Anđelo Šetka i Javier Garcia, a po jedan Luka Lončar i Ivan Buljubašić, dok je Ioannis Fontoulis s tri gola predvodio Grčku, po dva su dodali Alexandros Gounas i Angelos Vlachopoulos.

U polufinalu će u subotu Hrvatska od 20.15 sati igrati protiv Španjolske koja je svladala Srbiju, dok će u drugom polufinalu od 18.30 sati igrati Mađarska i Italija. Mađarska je s 11;7 pobijedila Crnu Goru, dok je Italija s 11:9 bila bolja od Rusije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider