Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Strašno teška grupa

Raspored ostaje isti: Hrvatska saznala gdje će igrati Europsko prvenstvo

Danska je odlučila sama preuzeti organizaciju Eura za rukometašice nakon što je Norveški rukometni savez, koji je trebao biti suorganizator, prošli tjedan objavio da u trenutnoj zdravstvenoj situaciji nije u mogućnosti na svom teritoriju organizirati igranje utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predstojeće Europsko prvenstvo za rukometašice igrat će se u danskim gradovima Herning i Kolding od 3. do 20. prosinca, priopćila je u ponedjeljak Europska rukometna federacija (EHF).

Nakon nekokiko dana intenzivnih konzultacija i pregovora u ponedjeljak je potvrđeno da će Danska biti domaćin svih skupina EHF EURO 2020. za rukometašice koje se igra od 3. do 20. prosinca 2020, objavljeno je na službenim stranicama EHF-a.

Drugi domaćin, osim u Herninga, bit će i Sydbank Arena u Koldingu gdje će se igrati utakmice skupina C i D te jedna iz druge faze natjecanja. Utakmice finalne faze natjecanja igrat će se u Herningu.

Danska je odlučila sama preuzeti organizaciju Eura za rukometašice nakon što je Norveški rukometni savez, koji je trebao biti suorganizator, prošli tjedan objavio da u trenutnoj zdravstvenoj situaciji nije u mogućnosti na svom teritoriju organizirati igranje utakmica.

"Protekli tjedan bio je izuzetno izazovan u ova ionako izazovna vremena", rekao je predsjednik EHF-a Michael Wiederer:

"Fleksibilnost i napori koje su DHF s predsjednikom Perom Bertelsenom i glavnim tajnikom Mortenom Stigom Christensenom na čelu njihovog visoko motiviranog osoblja pokazali ovaj tjedan ne mogu se dovoljno visoko ocijeniti, posebno kada se uzme u obzir stvaranje sigurnog okruženja za sve ukjučene na drugom, posve novom mjestu", dodao je.

"EURO za rukometašice je najvažnija platforma za promociju ženskog rukometa u Europi, a sada se radujemo što ćemo vidjeti najboljih 16 ekipa koje će u prosincu izaći na terene u Herningu i Kolding", poručio je Wiederer.

"Obično je to nešto za što su potrebne godine. No, uz pomoć našeg nevjerojatnog osoblja i naših partnera uspjeli smo pronaći rješenje kako bismo mogli održati prvenstvo na danskom tlu", rekao je Per Bertelsen, predsjednik Danskog rukometnog saveza.

Herning će ugostiti ekipe skupine A (Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija) i skupine B (Rusija, Švedska, Španjolska, Češka). Utakmice jedne glavne grupe i finalne faze natjecanja zadnjeg vikenda također će se igrati u Herningu.

Kolding će ugostiti momčadi skupine C (Nizozemska, Mađarska, Srbija, Hrvatska) i skupine D (Rumunjska, Norveška, Njemačka, Poljska). Ove dvije grupe prvotno su trebale igrati u Trondheimu u Norveškoj. Utakmice druge grupe glavnog kola također će se igrati u Koldingu.

Raspored igranja utakmica ostao je nepromijenjen.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider