Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TEK 22 GODINE

Tko je Tin Lučin? Kaleb kaže da je je isti Lacković, slučajno je završio na Euru

Tin Lučin je rođen u Rijeci, ima samo 22 godine i prava je senzacija Eura 2022.

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je veliko pojačanje na Euru 2022 i to u debitantu koji nikada nije igrao za Hrvatsku na velikom natjecanju.

Ime mu je Tin Lučin, mladi 22-godišnji Riječanin koji je oduševio protiv Francuske, zabio je nekoliko sjajnih golova, a protiv Srbije se prometnuo u skoro pa i glavno ime uz Čupića. Iznenadio je Srbe koji nikada nisu igrali protiv njega…

Lučin je u drugom poluvremenu napravio dvostruku fintu, izbacio srpskog igrača i majstorski probio Cuparu na golu, dvorana mu je skandirala, a on je možda zabio i gol mlade karijere. Srbima je uvalio pet golova.

"Ne znam što reći, presretan sam i preponosan na dečke, na stručni stožer, na sve ove ljude koji su došli i podržali nas. Bez riječi sam…Luki svaka čast! Nakon koronavirusa, izolacije, doći i odigrati ovako veliku utakmicu mogu samo veliki igrači. Lakše je i nama bilo s njim igrati", izjavio je Lučin poslije utakmice.

''Ovo odavno nismo vidjeli, podsjeća na Blaženka Lackovića'', rekao je Nikša Kaleb u prijenosu uživo na RTL-u nakon tog gola.

Slučajno ušao u reprezentaciju

Lučin nije bio na popisu igrača za Euro, ali nakon što su Duvnjak i Cindrić otpali za pripreme zbog koronavirusa izbornik Hrvoje Horvat sjetio se mladog Riječanina i napravio potez svoje trenerske karijere. Hrvatska je dobila sjajnog igrača, a tek su mu 22 godine. Ni Francuzi, a ni Srbi ga nisu mogli zaustaviti.

Horvat ga je zvao da pomogne u prijateljskim utakmicama protiv Rusije u Osijeku, a već je tamo pokazao da bi mogao pomoći i u nedostatku Duvnjaka i Cindrića on je ušao u autobus za Mađarsku.

Počeo u Rijeci

Lučin je rođen u Rijeci, a prve rukometne korake je napravio u Kozali kao i Halil Jaganjac. Danas igra u Poljskoj za Wislu Plock, ali ako ovako nastavi mogao bi doći i do transfera karijere. Ovakvo izdanje na Euru sigurno gledaju rukometni velikani.

Metličić je oduševljen

''Ovo nitko nije napravio u povijesti reprezentacije ovaj debi, svaka mu čast, 22 godine, odavno nismo imali ovakav debi'', rekao je Petar Metličić za RTL nakon Srbije.

VIDEO Tin Lučin poslije pobjede nad Srbijom

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider