Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BILO BI ODLIČNO

Važne vijesti za Hrvatsku: Duvnjak i Cindrić sve bliže nastupu, možda i protiv Francuske?

Svi čekaju negativne testove Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije pet dana hrvatska sportska javnost ostala je šokirana vijestima koje su stigle s priprema rukometne reprezentacije za Europsko prvenstvo.

Zbog pozitivnih nalaza na koronavirus u izolaciji su završili najbolji igrači, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, a kako je u međuvremenu EHF kompletno promijenio pravila vezana za izolaciju oko koronavirusa, mogle bi uskoro stići i dobre vijesti.

Prema novim pravilima nakon što igrač dobije pozitivan test mora pet dana provesti u izolaciji i biti negativan na dva PCR testa. Prije je igrač morao 14 dana provesti izoliran.

gol expired VIDEO Pašalić zabio majstorski gol, skočio je u nebesa, a ostali su mogli samo gledati divider

Što se treba poklopiti da Duvnjak i Cindrić zaigraju?

Najbolji hrvatski rukometaši odradili su obaveznu izolaciju (pet dana) u kojoj se i dalje nalaze, sutra bi trebali odraditi PCR testiranje, a ako budu negativni, priključit će se reprezentaciji za Euro uz odobrenje liječnika. Nakon korona testova moraju proći i liječničke testove, ako sve bude u redu mogli bi ih vidjeti i u četvrtak protiv Francuske, ali za Srbiju ili Ukrajinu bi trebali biti spremni, te su utakmice 15. i 17. siječnja.

HRS obavijestio navijače

Savez je objavio da se dvojac jako dobro osjeća.

''Naš tandem se i dalje dobro osjeća te vam šalje pozdrave iz izolacije, a mi s nestrpljenjem čekamo da se pridruže ekipi.

O svim novostima vezanima uz Duleta i Cindru, obavijestit ćemo vas pravovremeno'', napisao je HRS.

Svako jutro novo testiranje

Cijela reprezentacija i delegacija svako jutro odrađuju antigensko testiranje, a svaka tri dana na redu je i PCR testiranje. Tako će biti do kraja Eura. 

Hrvatski rukometaši u pohod na europski vrh kreću 13. siječnja protiv Francuske u mađarskom Szegedu, a sutra je i konačna objava putnika koji idu na prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider