Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EP Vaterpolo

Hrvatska sjajnom predstavom srušila Grčku i osigurala izravan plasman u četvrtfinale

U prvom pravom testu na EP-u svjetski prvaci su odlično odigrali.

Javier Garcia (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini C i izravni plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Barceloni zahvaljujući 11:7 (2:0, 5:4, 3:1, 1:2) pobjedi protiv Grčke u susretu posljednjeg, 3. kola.

Javier Garcia postigao je četiri gola za Hrvatsku, tri je dodao Ante Vukičević, a po jedan Luka Lončar, Marko Macan, Maro Joković i Anđelo Šetka. U sastavu Grčke po dva gola postigli su Konstantinos Genidounias, Georgios Dervisis i Alexandros Gounas, a jedan Marios Kapotsis.

U prvom pravom testu na EP-u svjetski prvaci su odlično odigrali. Odličnom obranom u prvoj četvrtini ostavili su Grke bez pogotka do su Javier Garcia i Luka Lončar uspjeli postići pogotke. U drugoj četvrtini probudili su se napadi oba sastava, poglavito u situacijama s igračem više, no Hrvatska je uspjela zadržati, pa čak i povećati prednost.

Posljednji put Grci su zaprijetili kada su smanjili na 8:5 početkom treće četvrtine, no do kraja tog dijela igre su Marko Macan i Garcia bili jedini strijelci pa je prednost Hrvatske porasla na 10:5, a Garcia je svojim novim golom na početku četvrte četvrtine povisio na 11:5.

Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala i tri slobodna dana jer će sljedeći nastup imati u utorak u četvrtfinalu, a suparnik će joj biti pobjednik susreta između Rumunjske i poraženog iz utakmice Španjolska - Crna Gora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider