Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EP u veslanju

Braća Sinković u polufinalu dvojca, Radonić u polufinalu lakog samca, Martin u repasažu

Braća Sinković od početka utrke preuzela su vodstvo koje nisu ispuštali do kraja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Martin i Valent Sinković plasirala su se u četvrtak, prvog dana Europskog prvenstva u veslanju koje se održava u Glasgowu, u polufinale dvojca.

Braća Sinković od početka utrke preuzela su vodstvo koje nisu ispuštali do kraja. Utrku su završili s vremenom 6:39.45, dok su Talijani Matteo Lodo i Domenico Montrone do drugog mjesta došli s vremenom 6:47.05.

Najbolje vrijeme kvalifikacija imala je Rumunjska (6:30.54), a izravan plasman u polufinale ostvarile su još i Francuska (6:32.29) iz prve skupine te Bjelorusija (6:37.38) i Velika Britanija (6:37.76) iz druge kvalifikacijske skupine. Ostale posade idu u repasaž.

Polufinale dvojca počinje u petak u 12:42.

Hrvatski veslač Luka Radonić plasirao se u petak u polufinale lakog samca na Europskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Glasgowu, dok će Damir Martin plasman u polufinale samca pokušati ostvariti kroz repasaž.

Radonić je u kvalifikacijama u svojoj skupini bio drugi s vremenom (7:13.980), iza Talijana Martina Gorettija (7:11.790). Polufinale lakog samca je na rasporedu u subotu. Najbolje vrijeme u kvalifikacijama lakog samca imao je Britanac Samuel Motram - 7:06.96.

Damir Martin je utrku završio kao treći u svojoj skupini s vremenom 7:04.05. Utrku je dobro otvorio, nakon prvih 500 metara bio je treći, pa je u drugoj dionici bio drugi iza vodećeg Norvežanina Kjetila Borcha (6:53.55) koji je i bio najbrži u trećoj kvalifikacijskoj skupini, no u zadnjoj je dionici hrvatskog veslača prestigao Rus Vladislav Rybacev koji je na kraju bio drugi s vremenom 6:56.42.

Martin će tako pokušati do polufinala doći kroz repasaž koji je na rasporedu u petak od 10,54.

Polufinalne utrke samca i lakog samca su u subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider