Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
skoro do seta

Hrvatske odbojkašice izgubile od favorizirane Nizozemske, slijedi ključni dvoboj

Hrvatske odbojkašice upisale su drugi poraz u trećem nastupu na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u svom je trećem nastupu u skupini C na Europskom prvenstvu u Budimpešti doživjela drugi poraz izgubivši od favorizirane Nizozemske sa 0-3 (16-25, 18-25, 23-25).

Hrvatske igračice su protiv najjače reprezentacije u skupini odigrale prilično loše na prijemu servisa čime su si uvelike umanjile izglede za povoljan ishod.

U prvom setu Hrvatska je držala rezultatski priključak do 10-9 za Nizozemsku, a onda su loš prijem i loša igra u obrani omogućile Nizozemkama da malo-pomalo povećavaju prednost do konačnih 25-16.

gol expired Hrvatske odbojkašice upisale prvu pobjedu na Europskom prvenstvu divider

Već početkom drugog seta Nizozemska je stvorila značajnu prednost povevši sa 6-2 te stalno držale vodstvo od tri do šest poena sve do 21-18. No, Hrvatska nije uspjela kod tog rezultata zakomplicirati set već je Nizozemska s četiri uzastopna poena stigla do uvjerljivih 25-18.

Treći je set protekao u izjednačenoj igri, Hrvatska je imala prednost od 11-100, ali je zatim Nizozemska s pet uzastopnih poena, od kojih su četiri stigla na servis Koolhaas, preuzela kontrolu rezultata. Naše igračice se nisu predale, kao u prva dva seta, ali nisu uspjele osvojiti niti počasni set.

gol expired Nakon velike drame Hrvatska poražena na otvaranju Europskog prvenstva divider

Nakon tri odigrana susreta Nizozemska je suvereno na čelu skupine s maksimalnih devet bodova, dok je Hrvatska s omjerom pobjeda i poraza 1-2 treća s četiri boda.

U utorak će Hrvatska od 20.30 sati igrati važan dvoboj protiv Rumunjske, koja je trenutačno druga na ljestvici sa omjerom 2-1 i šest bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider