Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EVO ŠTO ONI KAŽU

EHF demantirao Dance: Odbacili špekulacije o namještanjima, hrvatski suci su nevini

Europska rukometna federacija oglasila se o navodnom namještanju utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danski TV2.dk danas je pustio bombastičnu vijest koja je poljuljala rukometni svijet o navodnom namještanju utakmica.

Boris Milošević Danci pišu da su neki elitni suci, uključujući one iz Hrvatske, bili pod sumnjom zbog namještanja utakmica divider

Renomirana kompanija Sportradar pustila je krajem 2018. godine izvješće u kojem se sumnja na namještanje utakmica europskih kupova 2016. i 2017. godine.

Prenosimo priopćenje EHF-a:

''Europska rukometna federacija je po prijemu izvještaja u prosincu 2018. godine aktivno i odmah proslijedila dokumentaciju na raspolaganje nadležnim organima, odnosno Uniji za sportski integritet, odjeljenju za organizirani kriminal, pri saveznim kriminalističkim obavještajnim službama Austrije, kako bi sve neophodne istrage na nacionalnom i međunarodnom nivou mogle biti pokrenute odmah.

Prema saznanjima EHF-a, do danas ove policijske istrage nisu dale nikakav rezultat i spekulacije su ostale nedokazane nakon istrage.

Analize koje je EHF proveo u to vrijeme nisu donijele nikakve dokaze koji bi opravdali pokretanje pravnog postupka. U principu, potencijalne slučajeve u skladu sa strukturom EHF pokreće pokretač postupka, nezavisna institucija u sistemu federacije.

Suci nisu suspendirani jer od strane policije niti od strane EHF-a nisu utvrđeni razlozi za takvo što.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider