Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Feuz slavi

Dvostruko slavlje Švicaraca: Uzeli spust ispred Svindala

Tamo gdje je stao prošle godine, Feuz je nastavio ove sezone.

Beat Feuz (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL) (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)

Prošlogodišnji osvajač spustaškog Malog kristalnog globusa, švicarski 31-godišnji skijaš Beat Feuz bio je najbrži na drugom ovosezonskom spustu za Svjetski kup, održanom u petak u američkom Beaver Creeku, na stazi Birds Of Prey.T

Feutz je bio za samo sedam stotinki brži od sunarodnjaka Maura Caviezela te osam stotinki od trećeplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala.

Organizatori natjecanja u Beaver Creeku odlučili su zamijeniti raspored utrka, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i loše prognoze, pa su u petak odlučili održati spust koji je originalno trebao biti vožen u subotu, dok će je superveleslalom pomaknut u subotnji termin, kad su najavljene nove sniježne padaline.

Skraćena staza

Snijeg je ometao i spustaško natjecanje te je zbog sigurnosti skijaša staza skraćena za više od 600 metara, što je utjecalo na mnogo veću izjednačenost u konačnim rezultatima.

Feutz je prvi put slavio na Birds Of Prey, jednoj od najtežih staza u Svjetskom kupu, a ukupno mu je ovo bila 11. pobjeda u karijeri te osam u spustaškim nadmetanjima.

Odličan nastup Švicaraca upotpunio je 30-godišnji Mauro Caviezel koji se treći put u karijeri popeo na pobjedničko postolje. Akselu Lundu Svindalu je peta spustaška pobjeda u Beaver Creeku pobjegla za samo osam stotinki. Sjajni 35-godišnji Norvežanin se po 78. put popeo na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Hoće li se voziti super-G?

Beat Feuz se pobjedom probio na prvo mjesto u redoslijedu spustaša sa 140 bodova, dok je u ukupnom redoslijedu došao do drugog mjesta sa 166 bodova, devet manje od vodećeg Austrijanca Vincenta Kriechmayra koji je u Beaver Creeku osvojio peto mjesto.

Dopuste li to vremenski uvjeti, skijaši će se u subotu boriti za bodove u superveleslalomu, a start utrke predviđen je za 19:00 po srednjoeuropskom vremenu.

SK skijaša, spust - Beaver Creek:

1. Beat Feuz (Švi) 1:13.59
2. Mauro Caviezel (Švi) +0.07
3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.08
4. Adrien Theaux (Fra) +0.21
5. Johan Clarey (Fra) +0.26
5. Vincent Kriechmayr (Aut) +0.26
7. Hannes Reichelt (Aut) +0.45
8. Christian Walder (Aut) +0.54
9. Steven Nyman (SAD) +0.56
9. Bryce Bennett (SAD) +0.56
...

SK - spust
1. Beat Feuz (Švi) 140 bodova
2. Max Franz (Aut) 120
3. Vincent Kriechmayr (Aut) 95
4. Aksel Lund Svindal (Nor) 92
5. Johan Clarey (Fra) 90
...

SK - ukupno
1. Vincent Kriechmayr (Aut) 175 bodova
2. Beat Feuz (Švi) 166
3. Mauro Caviezel (Švi) 147
4. Max Franz (Aut) 138
5. Aksel Lund Svindal (Nor) 137
...
57. MATEJ VIDOVIĆ (HRV) 10
...

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati