Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjajan rezultat

Zelina ostvarila najveći uspjeh u povijesti hrvatskog dvoranskog hokeja: Hrvatska u europskoj eliti

Zelina je na turniru u Turskoj izborila ulazak u najviši rang.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokej klub Zelina ostvario je ovaj vikend izniman uspjeh na EuroHockey Indoor Club Trophyju - Kupu europskih prvaka, skupina B - u dvoranskom hokeju, završenom u nedjelju, 16. veljače u turskoj Alanyji.

HK Zelina, koji je ujedno i prvak Hrvatske, drugim mjestom je osigurao ulazak hrvatskog predstavnika u elitnu A skupinu Kupa prvaka sljedeće godine.

Zelinčani su turnir otvorili pobjedom na nizozemskim SCHC-om 6:3, uslijedile su pobjede nad irskim Three Rock Roversima 6:1 i engleskim East Grinsteadom. S tim rezultatima ušlo se u skupinu za promociju.

U subotu navečer hrvatski predstavnici poraženi su od pobjednika turnira, turskog Gaziantepa s 8:5, a u posljednjoj utakmici turnira pobjedom 11:10 nad francuskim Ronchinom izborena je promocija hrvatskog predstavnika među najboljih osam klubova koji će se za naslov prvaka Europe boriti 2021. godine.

Hoće li to biti Zelina ili neki drugi klub, bit će poznato 1. ožujka kada je na rasporedu finale prvenstva Hrvatske za sezonu 2019./2020.

Ekipa koja je ostvarila ovaj izniman uspjeh: Fujs Gregor (C), Hršak Petar, Ilinović Mario, Hršak Andrija, Dananić Matija, Jakopović Zoran (GK), Posavec Mihael, Bahlen Petar, Lykov Aleksandr, Kovalenko Bohdan, Strelar Dominik, Lanović Marko (GK), Nemčić Robert (Team manager), Polak Neven (trener), Šomin Josip (Pomoćni trener).

Za najboljeg igrača turnira izabran je kapetan Zeline i hrvatski reprezentativac Gregor Fujs.

"Izuzetno sam ponosan na postignuće naše seniorske momčadi. Ovo je povijesni rezultat kako za zelinski, tako i za hrvatski sport, jer to ni jednom klubu u Hrvatskoj do sada nije uspjelo! Upisali smo se u sam vrh evropskog hokeja, i mislim da je to odlična prilika za promociju kako hrvatskog sporta, tako i zelinskog. Hockey klub Zelina ove godine ujedno slavi i 65.tu obljetnicu postojanja.. naš klub ima još puno dostignuća u svim kategorijama, i muškog i ženskog hokeja, i to je jedna lijepa priča koja se već godinama njeguje zahvaljujući upravi kluba, trenerima, te ostalim volonterima i roditeljima... Čestitke svim igračima i stručnom stožeru koji su nam omogućili ovoliko radosti“, rekao je Damir Hrupec, predsjednik HK Zelina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider