Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Dvije Hrvatice i dva Hrvata u drugoj vožnji slaloma: Ljutić sjajna šesta, Zubčić bez plasmana

Zrinka Ljutić i Leona Popović ušle su u drugu vožnju slaloma u Sestriereu, a Istok Rodeš i Samuel Kolega u Val d'Isereu

Zrinka Ljutić (Foto: Afp)

Slovačka skijašica Petra Vlhova najbolje je odradila prvu slalomsku vožnju Svjetskog kupa u talijanskom Sestriereu, a drugu su vožnju, pak, izborile i dvije hrvatske skijašice.

Pogotovo je odličnu prvu vožnju imala Zrinka Ljutić koja se nalazi na šestom mjestu. U završnom dijelu prve vožnje Ljutić je vozila bez greške te je u tom dijelu brža od nje bila jedino Vlhova za kojom Ljutić zaostaje sekundu i sedam stotinki. Leona Popović se nalazi na 15. mjestu i ima zaostatak za Slovakinjom 2.12 sekunde.

Vlhova je ostvarila vrijeme 58.51, a najbliža joj je Švicarka Wendy Holdener koja ima 24 stotinke slabije vrijeme. Treće mjesto drži Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.33), četvrta je Njemica Lena Duerr (+0.49), dok je na petom mjestu Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.77).

Rodeš i Kolega u drugom laufu, Zubo bez plasmana

Henrik Kristoffersen i Lucas Braathen, dvojica norveških skijaša, najbolje su u francuskom Val d'Isereu odradila prvu vožnju premijernog slaloma sezone u Svjetskom skupu.

Najbrže vrijeme je ostvario Kristoffersen (50.08), dok je njegov sunarodnjak Braathen imao samo sedam stotinki slabije vrijeme. Norvežani su se prilično odvojili od konkurencije jer im je najbliža pratnja Austrijanac Manuel Feller koji zaostaje 56 stotinki za Kristoffersenom. Šveđanin Jakobsen je četvrti (+0.59), a peti Švicarac Meillard (+0.65).

Nakon subotnjeg veleslaloma, gdje je također izletio sa staze te nije ostvario plasman, isti se scenarij dogodio najboljem hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću i u nedjelju na slalomu. U uvodnom dijelu prve vožnje Zubčić je pogriješio i ostao bez plasmana.

Drugu su vožnju izborili zato Istok Rodeš i Samuel Kolega koji su jedan uz drugoga uoči druge vožnje. Rodeš je na 17. mjestu (+1.56), dok je Kolega 18. (+1.64) nakon što su obojica vrlo dobro odradili svoj posao na stazi. Matej Vidović nije bio na istom tragu te je u cilj ušao kao 34. u redoslijedu, u tom trenutku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider