Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravooooo!!!

Čudesan dan za hrvatsko skijanje! Leona Popović ostvarila rezultat karijere

Čudesna Leona Popović ostvarila je rezultat karijere u Andori.

Leona Popović (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović ostvarila je najbolji plasman u karijeri osvojivši drugo mjesto u završnom slalomu sezone Svjetskog kupa u Soldeuu, gdje je zaostala samo za pobjednicom, Slovakinjom Petrom Vlhovom.

Za 25-godišnju Mrkopaljku ovo je penjanje na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa, a postala je četvrtom Hrvaticom kojoj je to uspjelo. Osim legendarne Janice Kostelić, to je uspjelo još samo Ani Jelušić i Zrinki Ljutić.

Popović je s dvije odvažne vožnje pokazala da pripada slalomskom svjetskom vrhu. Jedina skijašica koja je bila brža od nje u obje vožnje bila je Petra Vlhova. Slovakinja je u prvoj vožnji stvorila 32 stotinke prednosti, a još 11 je dodala u finalu, što joj je donijelo 28. pobjedu u karijeri.

Hrvatska je čekala 16 godina

Zadnji put drugu poziciju osvojila je Ana Jelušić i to 2007. u Zagrebu, a danas je to napravila i sjajna Popović.

Leona Popović je u Soldeuu iza sebe ostavila i nevjerojatnu Amrikanku Mikaelu Shiffrin, koja iza sebe ima 87 pobjeda u Svjetskom kupu, čak njih 53 u slalomu. Shiffrin je završila kao treća zaostavši za hrvatskom reprezentativkom za 43 stotinke, a 86 za pobjednicom.

Shiffrin je već odavno osigurala Mali kristalni globus, a sezonu je završila sa 945 bodova osvojenih u 11 slalomskih utrka. Druga je u tom redoslijedu bila Švicarka Wendy Holdener sa 655 bodova, a treća je Vlhova sa 630. Leona Popović se probila na šesto mjesto sa 349 bodova. Zrinka Ljutić, koja u subotu nije uspjela doći do cilja prve vožnje, ostala je na 12. mjestu sa 190 bodova.

U nedjelju će skijašice sezonu Svjetskog kupa zaključiti veleslalomskom utrkom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider