Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svladale ga emocije

Novi rekorder napravio gestu koja je mnoge ostavila bez riječi

Brees je sastavio listu od 174 osobe koje su imale važnu ulogu u njegovoj karijeri i svakoj od njih je poslao pismo zahvale, te posebnu loptu.

Drew Brees slavi novi NFL rekord (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dva mjeseca nakon što je postao novi rekorder NFL lige u američkom nogometu s najviše osvojenih jarda, dodavač New Orleans Saintsa Drew Brees (39) iznenadio je posebnim poklonom bivše i sadašnje suigrače, trenere i mentore koji su mu pomogli ostvariti rekord.

Brees je sastavio listu od 174 osobe koje su imale važnu ulogu u njegovoj karijeri i svakoj od njih je poslao pismo zahvale, te posebnu loptu. Lopte su napravljene za svaku osobu posebno s njihovim imenom i doprinosom na putu do Breesova rekorda.

"Želio sam učiniti nešto posebno za one koji su mi pomogli postići rekord," poručio je Brees dodavši: "Svladale su me emocije i morao sam nešto učiniti. Nakon što sam oborio rekord počeo sam razmišljati o svim momcima koji su imali ruke u tome."

U akciji prikupljanja podataka i adresa pomogli su mu i čelnici kluba generalni menadžer Saintsa Mickey Loomis i direktora za komunikacije Doug Millera.

"Nije bilo lako pronaći sve njihove adrese, a željeli smo da pokloni stignu do Božića," dodao je Brees.

Na listi se našao i doktor Jamesa Andrewsa koji mu je 2006. godine operirao rame i spasio karijeru.

Breesov potez oduševio je njegove prijatelje i suradnike.

"Nisam mogao vjerovati kada sam dobio loptu s mojim imenom. Još uvijek sam bez riječi," kazao je 'running back' Mike Karney, dok je 'tight end' Josh Hill dodao: "Ne čudi me što je to učinio jer je uvijek razmišljao o momcima oko sebe. To je bila zgodna gesta koju je učinio za sve."

"Wide receiver' Tre'Quan Smith poručio je kako će loptu posebno čuvati .

"Ona ide u moju mušku jazbinu," kazao je sa smiješkom.

Quarterback Saintsa je početkom listopada stigao do brojke od 72.103 osvojenih jarda prestigavši rekord legendarnog Peytona Manninga koji je tijekom karijere sakupio 71.940 osvojenih jarda. U posljednja dva mjeseca Brees je dodao još 1.477 jardi i sada ima 73.580.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider