Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Drastična kazna: I HOO izbacio odbojku iz članstva!

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na 16. sjednici jednoglasno je donijelo odluku o prestanku članstva u HOO-u Hrvatskom golf savezu te Hrvatskom odbojkaškom savezu u stečaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski odbojkaški savez je prije dva dana službeno suspendiran od strane međunarodne federacije CEV, te ne može obavljati nikakve funkcije, dok su suspendirani i reprezentacije i klubovi.

'Nakon posljednjih odluka koje je donio CEV, Vijeće je razmatralo situaciju i na temelju razvoja događaja donijelo jednoglasnu odluku kojom HOS-u u stečaju prestaje članstvo u HOO-u. Odluka je donesena radi zaštite sporta i svih sportašica i sportaša i omogućavanja novog razvojnog ciklusa odbojke na novim osnovama', kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša odluke Vijeća koje još mora potvrditi Skupština HOO-a.

Mateša je ujedno najavio sastanak s predsjednikom Europske odbojkaške federacije Andre Meyerom 5. kolovoza kako bi se učinilo sve da odbojka može normalno funkcionirati, kako na klupskoj, nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

'Ukoliko bude potrebno, HOO će podmiriti dugovanja HOS-a u stečaju prema CEV-u', rekao je Mateša.

Ujedno je donesena i odluka o prijemu u članstvo HOO-a Hrvatske golf udruge, što će također potvrditi Skupština HOO-a na sjednici koja je planirana za 7. rujna.

Vijeće HOO-a donijelo je odluku o sastavu hrvatske sportske delegacije na prvim povijesnim Olimpijskim igrama mladih (OIM), prema kojoj će u Singapuru (14-26. kolovoza 2010.) nastupiti 25 hrvatskih sportašica i sportaša, a delegacija će ukupno brojati 47 osoba.

Vijeće je odlučilo da će mladi atletičar, skakač s motkom, Osječanin Ivan Horvat biti stjeg{noša hrvatske olJmpijskeBdelegacHje na ceremoniji otvaranja OIM Singapur 2010. Vijeće je donijelo i izmjene u listama korisnika razvojnih programa HOO-a. U olimpijski program za OI London 2012. uvršten je jedriličar Tonči Stipanović, a trenutačno se u programu nalaze 42 sportaša. (Hina / V.H.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider