Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vratili se iz "nemogućeg", ali...

Drama u finalu Lige prvaka: Hrvatska kolonija izgubila nakon peteraca

Grčki sastav nije uspio obraniti lani osvojen naslov prvaka Europe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti mađarskog Ferencvarosa osvojili su premijerni naslov prvaka Europe nakon što su u finalu u Hannoveru pobijedili nakon peteraca branitelja naslova pirejski Olympiacos s 14:13 (3:1, 5:4, 2:2, 0:3/4:3).

U dramatičnom finalu Mađari su u zadnju četvrtinu ušli s tri gola razlike, ali su Grci ipak izjednačili te je utakmica morala biti odlučena petercima.

U raspucavanju peteraca vratar Olympiacosa Splićanin Josip Pavić je obranio šut Jansziku, ali su za Grke promašili peterce Gounas, Mylonakis i Argyropulos, pa je naslov otišao u Budimpeštu.

Kod Grka je pet golova zabio Genidonias, Paolo Obradović je postigao jedan, a igrao je i Andro Bušlje, dok je Ferencvaros predvodio Mitrović s tri gola.

Jug peti u Europi

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO osvojili su u subotu peto mjesto na završnom turniru Lige prvaka pobijedivši u Hannoveru talijjansku Bresciju s 13:12 (4:3, 4:4, 2:2, 3:3).

Dubrovčane je do pobjede odveo sjajni Loren Fatović s pet golova, dok je Maro Joković postigao tri gola, dok je kod Brescije tri gola dao Valentino Gallo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider