Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Žele im uljepšati Božić

Zagrebački hajdukovci pokrenuli veliku humanitarnu akciju: Za pomoć onima kojima najviše treba

Društvo prijatelja Hajduka Zagreb u našem glavnom gradu postoji već desetljećima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči božićno-novogodišnjih blagdana Društvo prijatelja Hajduka iz Zagreba pokrenulo je veliku humanitarnu akciju pod nazivom "DPH Zagreb za Kuću ljubavi".

Kuća ljubavi je kuća za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine. Najkraće rečeno, tamo se nalaze majke i djeca koja zbog raznoraznih životnih okolnosti i nedaća koje su ih snašle nemaju kamo.

"Trenutno je to njihov jedini dom, a kako bismo im Božić i ovo razdoblje koje slijedi barem malo uljepšali, kontaktirali smo Kuću ljubavi i saznali čega im sve nedostaje. Toga ima puno, ali ima puno i nas i svih ljudi dobre volje pa uopće ne sumnjamo u konačni uspjeh ove akcije", poručili su iz Društva prijatelja Hajduka Zagreb.

Dugačak popis želja

Ističu kako su kontaktirali nadležne u Kući ljubavi i od njih doznali što je ono što mamama i njihovim bebama trenutno najviše treba.

Popis je podugačak, a svi detalji mogu se saznati na službenoj stranici DPH Zagreb.

Inače, Društvo prijatelja Hajduka Zagreb najstarije je među desecima DPH-ova. Osnovano je daleke 1949. godine i od tada neprestano postoji te uglavnom redovito organizira Bile noći.

Opće poznato je kako u gradu Zagrebu postoji ogroman broj navijača Hajduka, kako onih koji su rođeni Zagrepčani tako i onih koji se u metropolu doseljavaju zbog posla ili fakultetskih obveza. Oni društveno najaktivniji među njima okupljeni su u Društvo prijatelja Hajduka Zagreb i imaju poruku za sve:

"Idemo svi skupa rasturiti ovo! Humanitarni rad jedna je od crta našeg djelovanja, dobrobit zajednice u kojoj živimo nam je bitna i uvijek ćemo pomoći kad god se ukaže prilika!

HAJDUK ŽIVI VJEČNO!"

[POKREĆEMO HUMANITARNU AKCIJU ‼️] Kada? ➡️ danas! Dokad će trajati? ➡️do 19. prosinca! Kome ćemo Božić učiniti ljepšim?...

Posted by DPH Zagreb on Monday, 7 December 2020

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider