Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Unior Downhill Cup

Downhill se vratio u Zagreb: Obnovljena legendarna staza, svi su oduševljeni

Zagreb je ove godine uvršten u utrke Unior Downhill Cupa.

Galerija Unior Downhill Cup Unior Downhill Cup Unior Downhill Cup +6 Unior Downhill Cup

Hrvatski brdski biciklizam doživio je prošlog vikenda na Sljemenu svojevrstan povratak korijenima. MTB spust održao se na sjevernoj strani Medvednice prvi put nakon 17 godina. Mjesto je to gdje je u Hrvatskoj sve i počelo devedesetih godina.

Mnogi nisu krili oduševljenje kada je Unior Downhill Cup umjesto Tršća uvrstio Sljeme za svoju četvrtu etapu u sezoni, a ono je naraslo za vrijeme i nakon same utrke koja je apsolutno zadovoljila organizatore i njihove goste.

Već se najavljuje povratak Unior Downhill Cupa u 2023. što će donijeti novi zamah probuđenoj downhill sceni u Zagrebu koja proživljava svoj procvat.

Zagreb je bio četvrta postaja serije nakon Splita, Split, Soriške planine i Kope. Na Sljemenu je bilo čak 120 natjecatelja od kojih je nešto manje od 90 ušlo u finale.

Berginc pobjednik, oduševljen stazom

Luka Berginc (DH Visit Pohorje) slavio je u elitnoj kategoriji ispred Jana Cimpermana (MTB Trbovlje/HCI), a treći je nakon slovenskih vozača bio aktualni prvak Hrvatske Ivan Bašić (BK Coast Riders).

''Jako sam zadovoljan. Sjajna utrka i sjajna staza. Bila je dobra atmosfera i motiviran sam za novu sezonu Europskog kupa'', rekao je Berginc nakon pobjede.

Organizator Nino Ružička i njegova ekipa obnovili su i pripremili sljemensku stazu dugu 1.9 kilometara (270 m visinske razlike) na kojoj je posljednja utrka održana davne 2005. godine.

''Konačno smo vratili MTB spust na Medvednicu , doduše pod pod presingom radi otkazivanja utrke u Tršću. Kujemo planove za sljedeću godinu, uključujući enduro utrku na istom terenu te po mogućnosti još jedno finale serije Unior Downhill Cup koja bi se u 2023. trebala s Hrvatske i Slovenije proširiti i na Austriju'', zadovoljno je izjavio direktor utrke Ninoslav Ružička, prenosi mtb.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider