Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lansirao Philadelphiju u orbitu

Genijalac koji je uvjerio momčad da može ispisati povijest i sam postigao nešto što još nije viđeno

Trener Philadelphia Eaglesa Doug Pederson u nedjelju je ispisao povijest NFL-a.

Doug Pederson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Doug Pederson postao je prva osoba u povijesti NFL-a koja je porazila Billa Belichicka kao ''quaterback'' i kao trener. Ujedno je postao tek osmi čovjek i prvi nakon Mikea Tomlina 2009. koji je osvojio Super Bowl u prve dvije sezone kao glavni trener.

Dvoboj Eaglesa i Patriotsa ponudio je ofenzivnu eksploziju s obje strane, kombinirano su momčadi osvojile ukupno 1156 jarda (Eaglesi 538, Patriotsi 618) što je apsolutni rekord u povijesti lige, no moda ključnu akciju izveli su obrambeni igrači. Naime, kod vodstva Eaglesa 38-33 nešto više od dvije minute prije kraja Brandon Graham je uspio izbiti loptu iz ruku Toma Bradyja, a loptu je pokupio Derek Barnett i osigurao novi posjed Eaglesima.

Pederson se pokazao trenerom kojeg su Eaglesi priželjkivali godinama, agresivnim, kreativnim, neustrašivim i pravim vođom.

''Pojedinac može napraviti razliku, ali momčad može napraviti čudo'', postala je Dougova mantra u momčadi.

Njegov posao u nedjelju navečer bio je uvjeriti svoje igrače kako mogu prekinuti dinastiju New England Patriotsa, koji su bili na putu da osvoje šestu titulu u zadnjih 18 sezona. I uspio je.

''Vjerujem svojim igračima, vjerujem svojim trenerima i vjerujem svojim instinktima. Želio sam zadržati agresivnost. U ovakvim utakmicama, protiv velikog protivnika, morate donositi teške odluke'', rekao je nakon utakmice Pederson te nadodao:

''Naši navijači ovo su dugo čekali. Jeffrey Lurie (vlasnik Eaglesa) dugo je čekao ovo. Tako sam uzbuđen što sam dio toga i što smo donijeli Lombardi Trophy u Philadelphiju. Jedva čekam da se vratim i proslavim s našim navijačima.''

Sa svojim rezervnim ''quaterbackom'' MVP-om Super Bowla Nickom Folesom Pederson je osvojio 538 jardi i 41 poen protiv Billa Belichicka i njegove obrane te lansirao Philadelphiju u orbitu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider