Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Dopingirani varalica Gatlin prijeti Boltu i Gayu

Nekadašnji olimpijski i svjetski prvak na 100 metara, Amerikanac Justin Gatlin, ove će se godine vratiti na atletske staze, nakon što mu 25. srpnja istekne suspenzija zbog dopinga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako ga nije bilo četiri godine, nakon što je 2006. imao višak testosterona u tijelu, Gatlina to nije spriječilo da u svom bahatom stilu zaprijeti najbržim ljudima današnjice, Usainu Boltu i Tysonu Gayu.

'Mogao sam ih pobijediti i prije, ne vidim zašto ne bih mogao i sada. Njihova me vremena ne plaše', izjavio je Gatlin koji će uskoro napuniti 28 godina.

Bolt je postavio svjetske rekorde na 100 (9.58) i 200 metara (19.19), dok je Gay vlasnik američkog rekorda na stotki (9.69). Gatlinova najbolja vremena su 9.85, odnosno 19.86 sekundi. Tijekom 2006. je istrčao 9.77 na 100 metara, ali je taj rezultat zbog dopinga naknadno poništen.

'Morate respektirati Boltove i Gayeve rezultate. Ali, ako ih je jedan čovjek mogao istrčati, onda može i drugi', najavio je Amerikaac.

Gatlin je olimpijski pobjednik iz Atene 2004. na 100 metara i svjetski prvak iz Helsinkija 2005. na 100 i 200 metara. Budući da nema dokaza da je tih godina koristio doping, naslovi su mu ostali.

No, njegove najave o pobjedama nad Boltom i Gayom neće se lako ostvariti budući da su mitinzi pod kapom Euromeetingsa, a među njima je i zagrebački Hanžekovićev memorijal, objavili da ga ne žele na svojim natjecanjima. S istom se sudbinom bori još jedan varalica, Britanac Dwain Chambers, koji nastupa samo na manjim mitinzima i nacionalnim prvenstvima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider