Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Treća pobjeda

Dominik Paris slavio na legendarnom Streifu

Dominik Paris pobjednik je šestog spusta sezone na legendarnoj stazi Streif u Kitzbuehelu.

Dominik Paris (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Talijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je šestog spusta sezone na legendarnoj stazi Streif u Kitzbuehelu.

Paris je do svoje treće pobjede na jednoj od najopasnijih staza na svijetu stigao s rezultatom 1:56.82. Drugi je bio Švicarac Beat Feuz sa 20 stotinki sekunde zaostatka, dok je treći bio Austrijanac Otmar Striedinger sa 37 stotinki sekunde zaostatka.

Jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim zauzeo je 44. mjesto sa skoro pet sekundi zaostatka.

Paris je na Hahnenkammu pobijedio 2013. i 2017. godine, postavši tek osmi skijaš u povijesti koji je na Streifu pobijedio najmanje tri puta. Rekorder je Švicarac Didier Cuche s pet pobjeda.

Streif je jedan od klasika Svjetskog kupa, s nagibom do 85 % i najvišom brzinom od 150 km/h izaziva maksimalan adrenalin i kod najiskusnijih skijaša. Pobjednici ove legendarne utrke pamte se godinama, a gondole na Hahnenkammu nose imena dosadašnjih pobjednika.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher sa 1036 bodova, drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 621 bodom, dok je treći Francuz Alexis Pinturault sa 560 bodova.

U poretku spustaša vodi Švicarac Beat Feuz sa 420 bodova, drugi je Paris sa 100 bodova manje, a treći je Talijan Christof Innerhofer sa 260 bodova.

Iduću utrku skijaši će imati u subotu, kada je u Kitzbuehelu na rasporedu slalom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider