Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sportske igre mladih

'Dovest ćemo Messija u Hrvatsku'

Zdravko Marić sa svojim je Sportskim igrama mladih uspio napraviti uspjeh u Hrvatskoj, ali i svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik ove organizacije neprestano priča na mobitel u kojem ima nevjerojatan popis kontakata. No, moderna komunikacija samo mu je nužno zlo.

"Mobitel mi je najveći prijatelj, ali i neprijatelj, omogućuje mi bržu komunikaciju, ali ne poznaje vrijeme. Najdraži mi je ipak osobni kontakt, licem u lice“, kaže Marić.

U toj disciplini u Hrvatskoj nema uspješnijeg. Prije 15 godina na splitskim Brdima organizirao je lokalni turnir, a danas stoji na čelu manifestacije koja je po broju sudionika potukla Njujorški maraton i pije kave s predsjednicima i uglednicima iz poslovnih krugova.

"Kada su Igre počele, bilo mi je bitno zabaviti se uz ekipu i pokušati pobijediti. Danas smo pobijedili svi zajedno. Igre su bile nešto drugačije i time okupile djecu koja slobodno vrijeme koriste kroz sport i natjecanje, što je najvredniji doseg“, ističe Marić.

Tim od 22 ljudi tijekom cijele godine radi na organizaciji, a u doba održavanja njih nekoliko stotina. Ove godine okupljaju 80 tisuća djece, a počeo je i projekt regionalnog širenja, pa će ih se u BiH natjecati 11 tisuća.

"Društveni značaj Igara prepoznali su mnogi, tako Igrama pomažu i premijerka Kosor, zagrebački gradonačelnik Bandić, europski povjerenik Füle, europski parlamentarac Swoboda i drugi. Cilj je širiti se i omogućiti nova prijateljstva i europski štih.“

Potporu snažno pružaju Slovenija, Mađarska, Češka, Srbija...

"Nekada je najteže bilo naći sponzore, kako bi Igre djeci mogle biti besplatne, danas je lakše, mnogi prepoznaju društvenu vrijednost Igara u razvoju mladih te marketinški značaj projekta.“

Iza sebe ima turističku školu, a funkcionira po formuli: "Ništa nije nemoguće!" Hajduk ga je htio u upravi, fakulteti mu nude mjesto gosta predavača... Jer, nema te osobe koju taj 35-godišnjak neće pridobiti. Uz pomoć prijatelja Predraga Mijatovića, za ambasadore Igara ustoličio je Figa, Beckhama, Šerbedžiju...

"Ako nam se ne jave na telefon, slijedi "dočekuša". Saznamo gdje odsjedaju i čekamo priliku. No, da nemamo osnovu da budemo uporni ne bismo to radili.“

Cilj su samo najjača imena, a trenutačno jačeg od malog Argentinca - nema.

"S obzirom na to da je Messi na Copa Americi, ovaj mjesec potpisat ćemo ugovor s njegovim zastupnikom po kojem će Messi svaki svoj dres nakon utakmice pokloniti nama. Dogodine ćemo ga pokušati i dovesti, ili barem odvesti nekoliko djece da ga upoznaju.“ (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider