Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odbijen prijedlog

Dobra vijest za skijanje: Alpska kombinacija ostaje u programu

Stručna povjerenstva i odbori predložili su uklanjanje alpske kombinacije iz kalendara natjecanja Svjetskog kupa već za iduću sezonu, ali ništa od toga.

Skijanje (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međunarodna skijaška federacija (FIS) nema namjeru ukinuti alpsku kombinaciju još najmanje dvije sezone, odlučilo je Vijeće FIS-a na konferenciji Međunarodne skijaške federacije koja je održana u Cavtatu.

Stručna povjerenstva i odbori predložili su uklanjanje alpske kombinacije iz kalendara natjecanja Svjetskog kupa već za iduću sezonu, no FIS Council je to odbio.

Alpska kombinacija ostat će na programu Svjetskog kupa u nadolazećoj sezoni i sezoni 2020./21. kao i na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d'Ampezzo 2021. godine.

U sezoni 2019./20., koja ne donosi veliko natjecanje, skijaši u alpskoj kombinaciji nastupit će u Hinterstoderu, Wengenu i Bormiu, dok će skijašice imati četiri kombinacije: u Val d'Isereu, Zauchenseeu, Crans Montani i La Thuileu.

Sve promjene bit će potvrđene prije početka sezone na redovitim jesenskim sastancima tehničkog odbora u Zürichu.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 700 sudionika, predstavnika nacionalnih skijaških saveza iz 52 zemlje sa svih kontinenata, a izrazito bogat program radnih sastanaka obuhvaćao je sve sportove na snijegu okupljene pod FIS-om.

Konferencija se održala uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Središnjeg državnog ureda za šport.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider