Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Janica u gledalištu

Dino Sokolović ostao bez plasmana na Sljemenu

Sokolović, koji nastupa u konkurenciji sjedećih skijaša je u prvoj vožnji slaloma načinio pogrešku i odustao je od daljnjeg natjecanja.

Dino Sokolović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nakon što je u ponedjeljak osvojio drugo mjesto, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom Dino Sokolović u drugom nastupu na sljemenskom Crvenom spustu nije uspio završiti utrku.

Sokolović, koji nastupa u konkurenciji sjedećih skijaša je u prvoj vožnji slaloma načinio pogrešku i odustao je od daljnjeg natjecanja.

"Nisam uspio završiti prvu vožnju. Nažalost, izletio sam. Dao sam sve od sebe. Jučer sam u tome uspio, a danas ne. Tako je to u skijanju. Čekaju me nove utrke i novi izazovi", rezignirirano je zaključio Sokolović.

U konkurenciji sjedećih skijaša pobjedu su izborili Francuz Frederic Francois i Austrijanka Claudia Loesch. Prvu vožnju obilježio je težak pad Južnokoreanca Chi Won Leea koji je nakon ozljede ramena zahvaljujući žurnoj intervenciji pripadnika Gorske službe spašavanja i ukazane liječničke pomoći prebačen na daljnje liječenje u bolnicu Sestara milosrdnica.

Drugi hrvatski predstavnik Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom je u konkurenciji slijepih i slabovidnih u prvoj vožnji bio je sedmi, da bi svoj rezultat znatno popravio zauzevši četvrto mjesto. Kod slijepih i slabovidnih skijaša slavio je Rus Ivan Francev, a u ženskoj konkurenciji Australka Melissa Perrine. U konkurenciji stojećih pobijedili su Rus Aleksej Bugaev te Francuskinja Marie Bochet.

Današnjem natjecanju nazočila je državna tajnica za šport Janica Kostelić koja je istaknula važnost ovog natjecanja kao nastavak skijaških natjecanja nakon Snježne kraljice istaknuvši vjeru da će Svjetski skijaški kup za osobe s invaliditetom i sljedećih godina održavati u Zagrebu.

Posebno se osvrnula na činjenicu da smo i ovog puta pokazali da smo dobri organizatori i da je lijepo nastupati pred svojom publikom.

"Ovog puta Dino nije uspio, ali vjerujem da će slijedećih godina biti na najvišem mjestu pobjedničkog podija. Izuzetno su me se dojmili ti hrabri ljudi koji su unatoč svom invaliditetu pokazali zavidno skijaško umjeće," zaključila je Janica Kostelić.

Nakon nadmetanja na Sljemenu ponajbolji svjetski para-skijaši odlaze u Kranjsku Goru, gdje će 11. i 12. siječnja voziti dva veleslaloma.

Hrvatski paraolimpijski odbor i Grad Zagreb po prvi put ugostili su najbolje svjetske skijaše s invaliditetom, a u dva dana slalomskih nadmetanja nastupilo je 69 skijašica i skijaša iz 17 zemalja sa četiri kontinenta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider